Penitenciarul Targsor invita oamenii sa ia contact cu „Biblioteca Vie”, la Ploiesti

0 448

Vineri, 26 iunie 2015, începând cu ora 10,00, Penitenciarul de Femei Târgşor organizează la Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” – Ploiești, activitatea interactivă „Biblioteca vie”. Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare, la aceeași dată.

Sub deviza „Priveşte-mă ca pe un om,citeşte-mă ca pe o carte!”, proiectul încurajează toleranţa şi acceptarea diversităţii.

Activitatea vizează personalul de penitenciar, persoanele aflate în detenţie, precum şi foste persoane private de libertate. Activitatea se derulează exclusiv în comunitate.

„Biblioteca vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, cu precizarea că aceste CĂRŢI sunt OAMENI cu care cititorii intră în contact.

Având în vedere faptul că orice carte reprezintă calea spre cunoaştere, activitatea îşi propune să ofere publicului larg posibilitatea de a afla informaţii despre mediul penitenciar, prin interacţiunea directă cu cei care definesc acest spaţiu, adică personalul din sistemul penitenciar şi persoane aflate în custodie.

Organizatorii evenimentului, în rolul de „bibliotecari”, vor întâmpina cititorii cu un catalog care cuprinde descrierea cărţilor disponibile – persoane care reprezintă categorii supuse riscului de marginalizare sau etichetare socială.

Din catalog, cititorul va putea împrumuta o carte, în fapt, va putea să poarte o conversaţie limitată în timp, cu persoana aleasă şi să îşi confrunte propriile reprezentări.

Considerând că pentru orice cititor interesat ar putea fi o experienţă unică de invăţare în domeniul diversităţii, vă invităm să vizitaţi Biblioteca Vie, amplasată pe durata desfăşurării proiectului la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga”,Ploieşti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.