Paulesti: Desi un proiect a fost oprit din lipsa finantarii, Primaria continua sa investeasca in retele de canalizari

0 630

Paulesti: Desi un proiect a fost oprit din lipsa finantarii, Primaria continua sa investeasca in retele de canalizari. Lucrările de infrastructură reprezintă o prioritate.

Criza financiară pe care o traversează în momentul de față România a blocat toate proiectele derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Ceea ce a pus administrațiile locale într-o situație neplăcută și a creat multă nemulțumire printre primari.

Comuna Păulești avea o investiție importantă finanțată prin PNDL, respectiv canalizarea satului Găgeni.

Proiectul viza introducerea conductelor, pe o lungime de 20 de kilometri, și era evaluată la 14 milioane de lei plus TVA.

Nemulțumirea noastră este cu atât mai mare, cu cât lucrăm de trei ani la canalizarea din Găgeni – care vizează străzile Academiei, Andrei Șaguna, Ioana Slavici și Aleea Școlii  – și anul acesta ar fi trebuit să finalizăm lucrările. Sper, ca și alți primari din țară, că Guvernul va găsi resurse să deblocheze PNDL, deoarece sunt multe proiecte importante care depind de finanțarea asigurată de la nivel central“, a declarat primarul Sandu Tudor.

Până la deblocarea acestui program național, administrația locală se asigură că investițiile pe infrastructură nu trenează.

Din bugetul local a fost finalizată canalizarea pe strada Carol Davila, din satul Păuleștii Noi.

Este vorba de introducerea unei conducte cu o lungime de peste 280 metri, care va deservi mai multe zeci de locuitori. Aceasta urmează să fie predată operatorului de apă și canal din comună.

Tot anul acesta, Primăria Păulești a mai finanțat din bugetul local extinderea rețelelor de canalizare pe străzile Tabaci, Aluniș și Cireșilor.

În plus, continuă lucrările la extinderea canalizării în sat Cocoșești, pe străzile Principatelor, Grădiniței, Independenței și Bisericii, în urma cărora vor beneficia de această facilitate un număr de aproximativ 500 de locuitori.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.