Comuna Paulesti va avea o sursa alternativa de apa. Lucrarea a fost scoasa la licitatie

0 663

Comuna Paulesti va avea o sursa alternativa de apa. Lucrarea a fost scoasa la licitatie pe SEAP, la începutul lunii iulie 2021.

Administrația locală continuă o politică începută mai demult, prin care vrea să asigure în cele patru sate ale comunei suficientă presiune în rețeaua publică de apă potabilă, chiar și în cazul apariției unei avarii.

După ce, în urmă cu 2 ani, au fost denisipate puțurile care captează izvoarele freatice și au fost amplasate mai multe rezervoare, care depozitează apa, Primăria Păulești intenționează acum să investească într-o sursă mult mai importantă.

Vrem să instalăm o conductă de aducțiune și gospodărie de apă rezervor, care va face joncțiunea între DN1 – zona Movila Vulpii – și satul Păulești. Intenționăm să preluăm de la Regia APELE ROMÂNE, prin intermediul Exploatare Sistem Zonal (ESZ) Prahova, din sursa Lacul Măneciu, apă pe care o vom transporta până pe strada Toma Socolescu, unde se va realiza conexiunea la sistemul existent, care folosește apă din sursa Lacul Paltinu. Astfel, ne asigurăm că există o alternativă funcțională, în caz că apare o avarie, și că localnicii nu vor mai avea probleme din această cauză” – a declarat primarul Sandu Tudor.

Prin această investiție, volumul de acumulare va crește cu 1000 mc, împărțit în două rezervoare a câte 500 mc fiecare.

Proiectul cuprinde:

  • racordare la sursa de apă a Regiei Apele Române, în punctul Movila Vulpii;
  • conductă aducțiune, în lungime de aproximativ 4 km;
  • gospodărie de apă (rezervoare de acumulare, stații de pompare și clorinare) – funcționarea gospodăriei va fi complet automată, nefiind necesară prezența permanentă a personalului de exploatare;
  • rețea de aducțiune care leagă gospodăria de apă de rețeaua de distribuție, în lungime de aproximativ 1,4 km.

Întreaga investiție a fost evaluată la 2,79 milioane de lei plus TVA.

Lucrarea a fost scoasă la licitație pe SEAP, prin procedură simplificată, iar ofertele sunt așteptate până pe 2 august 2021.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.