Patronul Mediafax, cel care a creat PRO TV, retinut pentru 24 de ore

0 218

Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost reținut luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General, el fiind acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare, anunță AGERPRES.

Sârbu a fost scos luni seara din sediul Parchetului General având cătușe la mâini și urcat într-o dubă a Poliției.

La scurt timp, avocatul său a conformat că Sârbu a fost reținut și că marți va fi dus în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Adrian Sârbu a fost ridicat luni și dus cu mandat la Parchetul General, unde procurorii i-au adus la cunoștință că este acuzat în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.

În acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane pentru evaziune fiscală.

Într-un comunicat din luna decembrie 2014, Parchetul General arăta că, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societății comerciale Mediafax Group SA eșalonarea la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligațiilor fiscale exigibile, în sumă totală de 3.949.358 lei.

În acest context, societatea comercială, reprezentanți ai acesteia, precum și persoane din cadrul unor cabinete de avocatură implicate în avizarea legalității actelor acestei societăți au creat și aplicat, în mod continuat, o schemă de sustragere de la plata taxelor și impozitelor, implicând constituirea unor societăți fantomă pe numele unor persoane lipsite de posibilități materiale, profitând tocmai de situația acestora, societăți ce au fost antrenate în circuitul comercial astfel alcătuit.

În acest fel SC Mediafax Group SA era protejată, responsabilitatea plății taxelor și impozitelor fiind transferată în sarcina celorlalte societăți, împotriva cărora se declanșau măsurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor și executare silită a acestora, proceduri inutile, deoarece nu dețineau în patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

„Persoanele beneficiare ale drepturilor de autor, din care o parte semnificativă erau angajate și la societățile din grup cu contracte individuale de muncă, erau determinate de angajații de la resurse umane să semneze contracte de cesiune drepturi de autor cu aceste societăți, fără a intra în contact direct cu reprezentanții legali, în sensul existenței unor negocieri a clauzelor de contractare a muncii acestora, de termene de livrare a produselor”, au susținut anchetatorii.

CITEȘTE: Adrian Sârbu a fost reţinut pentru 24 de ore: „Cazul MEDIAFAX, fabricat la comanda lui Pontaghiţă”

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.