O fabrică din Ploiești vrea bani europeni pentru o nouă linie de producție

0 10.169

O fabrică din Ploiești vrea bani europeni pentru o nouă linie de producție pentru turbine hidraulice, ținând cont de cererea în creștere pe piața energetică din România.

Grupul Uzinsider  a anunțat că a aplicat pentru o finanțare prin Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă destinat județului Prahova, pentru a construi o linie de producție turbine hidraulice și vane la Uzina 24 Ianuarie SA Ploiești.

Aceste produse sunt realizate, deja, de Uzinsider General Contractor SA București, companie membră a grupului.

O turbină hidraulică este o mașină de forță care transformă energia hidraulică (a apei) în energie mecanică prin intermediul unui rotor prevăzut cu palete.

Investiția de la Sc 24 Ianuarie SA Ploiești a fost evaluată la aproximativ 3,3 – 3,6 milioane de euro, iar ajutorul de stat din fonduri europene aferente Mecanismului de Tranziție Justă reprezintă 3/4 din această sumă.

DETALII AICI:

Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: Peste 100 milioane de euro vor putea fi accesate de IMM-urile din județ

Finanțarea va fi asigurată atât din fonduri europene cât și din fonduri proprii. Pentru atragerea de fonduri europene, Societatea Uzinsider General Contractor SA va depune proiectul “Dezvoltarea unei capacități de fabricație pentru turbine hidraulice și vane”, în cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027, Prioritatea 5 Prahova, acțiunea Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, se arată într-un anunț publicat de Uzinsider General Contractor în Monitorul Oficial.

Uzina 24 Ianuarie Ploiești realizează echipamente tehnologice pentru industriile metalurgică, energetică, petrochimică, petrolieră etc.

În 2022, societatea a ajuns la cea mai mare cifră de afaceri din ultimii 20 de ani – 60,1 milioane de lei și un profit net de 961.890 de lei. Are peste 260 de salariați.

SC 24 Ianuarie SA are ca acționar majoritar grupul Uzinsider (peste 76% dintre acțiuni), controlat de oamenii de afaceri Constantin Savu și Emanuel Babici. În perioada 1980 – 1989, Savu a fost director general adjunct la UZINEXPORTIMPORT București, iar Babici – director general la Centrala de Utilaj Energetic si Metalurgic București, reprezentatul României în cadrul INTER-ATOMENERGO – Uniunea țărilor membre CAER specializate în fabricația de echipament nuclear în sistem (WWR).

Acționari minoritari la 24 Ianuarie SA mai sunt SIF Muntenia – cu 14,63%, persoane fizice –  9,28%.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.