Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: Peste 100 milioane de euro vor putea fi accesate de IMM-urile din județ

0 4.994

Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: Peste 100 milioane de euro vor putea fi accesate de IMM-urile din județ, prin Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă.

COMUNICAT

În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, am luptat pentru alocarea de fonduri europene nerambursabile consistente, care să sprijine companiile din județul nostru, în procesul de tranziție spre o economie verde.

Iată că IMM-urile din Prahova pot aplica, în cadrul primului apel lansat pe Programul Tranziție Justă (PTJ), spre a obține sume cuprinse între 200.000 și 8 milioane de euro, pentru investiții productive care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă.

Apelul de proiecte va fi deschis în perioada 20 decembrie 2023 – 20 martie 2024, iar ajutorul nerambursabil este de 90% (ajutor de minimis) sau 75% (ajutor de stat regional).

Nu ascund faptul, că această finanţare pe care Consiliul Judeţean Prahova a dorit-o urgentată vine şi ca un balon de oxigen pentru IMM-uri, în contextul deciziilor de modificare a Codului Fiscal.

Ca #liberal, cred că e important să sprijinim micile afaceri şi să-i încurajăm pe cei care doresc să construiască ceva pentru ei şi pentru comunităţile din care fac parte. Mai ales că avem bani europeni pentru asta, de care trebuie să ne folosim.

Companiile și administrațiile publice locale vor putea accesa, prin PTJ, 277 milioane de euro – fonduri europene nerambursabile dedicate exclusive județului Prahova. Finanțarea are la bază Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă în Județul Prahova, elaborat de Consiliul Județean, în parteneriat cu mediul de afaceri și alți parteneri sociali.

Prin PTJ, în Prahova vor fi înființate 1600 de locuri de muncă, se vor înființa 369 de întreprinderi noi și vor exista noi capacități de energie verde de 34 MW.

Întreprinderile mici și mijlocii din județ, dar și cele mari pot beneficia de sprijin financiar substanțial pentru retehnologizarea în vederea scăderii emisiilor de dioxid de carbon, pentru implementarea de proiecte care folosesc surse regenrabile de energie, pentru dezvoltarea energiei verzi și pentru a crea noi locuri de muncă.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.