Noul primar din Busteni face acuzatii grave la adresa fostei administratii

0 136

Noul primar din Busteni face acuzatii grave la adresa fostei administratii, vorbind inclusiv despre “telefoane de intimidare primite de viitorii consilieri”.

În stațiunea de pe Valea Prahovei, PSD a pierdut conducerea primăriei după peste două decenii de dominare.

Iată ce a scris edilul-șef Mircea Corbu (PNL), care a câștigat primul său mandat, la alegerile locale:

Ultimele zile au reprezentat și reprezintă o nouă dovadă că Bușteniul are nevoie de o echipă nouă în Administrația locală. Cu dezamăgire asistăm la ducerea la îndeplinire a unui “ordin de golire a bugetului local” prin plăți inutile spre firmele de casă ale vechii conduceri a orașului.
* Reparații superficiale pentru 150 de bănci stradale
*Tăierea ierbii pentru mii de metri pătrați în zone unde iarba nu necesită tăiere
* Schimbarea centralei telefonice a Primăriei
* Licitații pentru închirierea unor terenuri la un preț subevaluat (0,30RON/mp)
* Subvenții lunare de peste 30.000lei/lună pentru piața agroalimentară, care are un regim de autofinanțare.
Din păcate, oamenii care au furat continuă să fure și după ce locuitorii orașului le-au arătat prin vot că felul în care au administrat orașul a fost un eșec.
În tot acest timp, aceiași oameni încearcă să înăbușe dorința noastră a tuturor pentru o viață mai bună. Telefoane de intimidare primite de viitorii consilieri, discuții pline de amenințare și încercări de șantaj cu privire la majoritatea din Consiliul local – asta este ceea ce știu și ceea ce vor să facă în continuare.
Domnilor, unde vreți să ajungeți? De ce încercați să sabotați eforturile noastre viitoare pentru rezolvarea problemelor? De ce vreți să goliți bugetul Primăriei pe ultima sută de metri și să împărțiți banii între firmele voastre? De ce vă implicați cu amenințări în constituirea noii echipe de administrare a orașului?
Mai sunt câteva zile până când vom putea începe efectiv reconstrucția Bușteniului, dar aceste zile se dovedesc exact ceea ce au ei nevoie pentru a continua planul de distrugere a programului de dezvoltare. Îmi doresc ca aceste jocuri de culise murdare să dispară, iar noua echipă de consilieri să înceapă un nou drum curat, transparent și aplecat spre rezolvarea problemelor locale.
Miza lor este aceasta: să controleze vice-primarul, să controleze majoritatea în Consiliul Local și astfel să blocheze orice inițiativă care poate fi un contra-exemplu al felului în care s-a administrat orașul în ultimii ani.
Echipa PNL are 6 consilieri locali. În ședințele de Consiliu, care vor fi atât publice cât și anunțate în mediul online, ei vor vota pentru binele cetățenilior, prezentând public votul și temele propuse pe ordinea de zi. În felul acesta, cetățenii vor vedea transparența pe care am promis-o dar și persoanele care au un alt interes decât cel al cetățeanului.
Sunt un om al dialogului și al colaborării dar îmi doresc să colaborez cu oameni care dovedesc că își doresc la fel de mult ca mine și ca fiecare cetățean la orașului, o schimbare în bine și renunțarea la vechiile practici care ne-au adus aici.
Până atunci, domnule Irinel Ghiță, vă rog să stopați acest demers de golire a bugetului local și lăsați evaluarea problemelor, licitațiile și alte lucruri care țin de noul mandat 2020 – 2024 în sarcina noii echipe. Cu toții ne dorim servicii mai bune și știm că prima condiție pentru a le primi este negocierea lor în favoarea cetățeniilor.”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.