Focare noi de coronavirus la o primarie si un spital din judet

0 818

Focare noi de coronavirus la o primarie si un spital din judet. În primul caz, 10 funcționari publici au fost testați pozitiv, iar la unitatea medicală – un medic și patru asistente.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un focar la Primăria Târgșoru Vechi, acolo unde zece persoane (dintr-un total de 53) au fost confirmate cu noul coronavirus.

Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost suspendată încă din data de 02.10.2020, când au apărut primele buletine cu rezultate pozitive la infecția cu SARS-CoV-2, toate operațiunile derulându-se doar online. Angajații infectați au fost izolați, iar contacții direcți au fost carantinați. Între timp, a fost realizată și dezinfecția întregii instituții

La Spitalul Orășenesc Urlați, activitatea secției de Medicină Internă și de la Camera de Gardă este, momentan, sistată din cauza confirmării cu noul coronavirus a cinci cadre medicale (un medic și patru asistente).

Pacienții din secția amintită au fost externați. Potrivit conducerii unității medicale, au fost realizate, în total, 29 de teste, urmând ca pe parcursul zilei să sosească și alte rezultate. În vederea reluării cât mai curând a activității, comitetul director al spitalului se va întruni pentru a găsi soluții în acest sens.

Persoanele infectate au fost izolate, contacții direcți au fost carantinați, iar în unitatea medicală se realizează procedurile de dezinfecție.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.