Niciun caz nou de infectare in unitatile de invatamant din comuna Paulesti

0 323

Niciun caz nou de infectare in unitatile de invatamant din comuna Paulesti, în această săptămână, după măsurile luate de autoritățile locale.

La reluarea cursurilor, după vacanța de 2 săptămâni, impusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, din cauza epidemiei de coronavirus, lucrurile stau mult mai bine.

Din cele 50 de cadre didactice de la Școala „Toma T. Socolescu” (unitate coordonatoare, cu personalitate juridică) – și de la unitățile subordonate, respectiv Școala „Vlad Mușatescu” și grădinițele din satele Găgeni, Păulești și Cocoșești –  38 sunt vaccinate, ceea ce înseamnă o rată de 76%.

Asta a permis ca orele să se defășoare cu prezență fizică în comuna Păulești, în această săptămână.

Vă spun sincer că sunt mulțumit de condițiile oferite de administrația locală, care ne-a instalat aparate de purificat aerul în fiecare clasă, dar și dispensere cu dezinfectanți. De asemenea, la cele 2 școli pe care le coordonez, niciun elev nu este primit fără mască la ore, iar între bănci avem distanță de cel puțin un metru. Doar astfel am putut să stopăm răspândirea virusului. Iar acum stăm mult mai bine ca înainte de vacanța forțată de epidemie, când am avut 6 cadre didactice bolnave, inclusiv eu, dar și 5 elevi. Săptămâna aceasta nu avem niciun caz nou de infectare” – a declarat, pentru zdp.ro, directorul Școlii Toma T. Socolescu, Ovidiu Rădulescu.

Noi am aplicat întocmai prevederile legale în vigoare, astfel că în instituțiile de stat din comună- inclusiv în Primăria Păulești – nu a mai fost lăsat să intre nimeni, dacă nu prezenta certificatul verde. Știu că este o măsură contestată, dar numai prin eforturi conjugate, adică întreaga comunitate, vom scăpa de acest necaz. Nu vreau să riscăm viețile copiilor, astfel că în școli suntem la fel de stricți. Doar la grădinițe am acceptat ca micuții să nu poarte măști. Sper ca oamenii să înțeleagă că trebuie să ne comportăm în mod responsabil, în această perioadă” – a declarat primarul Sandu Tudor.

Joi, 11 noiembrie, rata de incidență la mia de locuitori, în comuna Păulești, este în scădere și a ajuns la 7.71, după ce, la un moment dat, depășise 16.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.