Modalități inteligente de a optimiza spațiul într-o bucătărie mică: sfaturi și inspirație pentru ploieșteni
Bucătăria ta este de dimensiuni reduse, însă îți dorești sa profiți la maximum de fiecare centimetru și să o transformi într-un spațiu de gatit perfect? În acest caz, trebuie să pui în aplicare câteva trucuri geniale, care te vor ajuta sa elimini dezordinea și sa depozitezi elementele esențiale pentru gătit în locuri special amenajate.
Pornind de la ideea că și cele mai mici spații pot deveni funcționale, descoperă soluții inteligente de depozitare care te vor inspira în amenajarea unui spațiu aerisit și organizat.
Idei și sfaturi pentru a maximiza spațiul din bucătărie
Astăzi, mai mult ca niciodată, viața de familie se concentrează pe zona bucătăriei, unde toți se adună și petrec timp împreună. Indiferent că bucătăria face parte dintr-un plan deschis sau dintr-o cameră separată, ideile creative de organizare nu trebuie să lipsească. Astfel, cu soluțiile potrivite, o încăpere compactă, mică poate deveni un loc în care vei găti cu plăcere și vei lua masa alături de familie. Iată cele mai bune idei de organizare:
- Încorporează totul în blat și în dulapuri
Când vine vorba de spațiu, încorporarea electrocasnicelor în dulapuri este soluția optimă de echipare a bucătăriei. Alege un set format din plită și cuptor încorporabil, perfecte pentru o încăpere mică. Astfel, vei avea un loc în care vei găti cu plăcere mâncăruri delicioase pentru cei dragi. În gama Ideall.ro vei găsi o mulțime de modele incorporabile, ideale pentru o bucătărie mică.
- Ai grijă la poziționarea electrocasnicelor în bucătărie
Mobilierul de bucătărie și electrocasnicele sunt elemente cărora trebuie să le acorzi o atenție deosebită. Potrivit specialiștilor, ordinea electrocasnicelor în bucătărie este următoarea: frigider, blat, chiuvetă, blat de lucru, plită. Bineînțeles, aceasta poate fi adaptată în funcție de spațiul de care dispui.
- Stochează inteligent lucrurile sub chiuvetă
Locul de sub chiuvetă este unul dintre cele mai subapreciate zone din bucătărie. Profită de acest spațiu nefolosit și instalează un organizator glisant cu două niveluri pentru a depozita materiale de curățenie precum detergenți, bureți, cârpe sau capsule de spălat vase.
- Utilizează colțurile din bucătărie ca spațiu de depozitare
Spațiile de pe colț sunt, de asemenea, locuri neutilizate în multe case. Dar atunci când vrei ca fiecare centimetru pătrat din bucătărie să conteze, poți instala diverse rafturi sau etajere suspendate pe colț. Acolo poți depozita cutii de condimente sau alte lucruri pe care le folosești frecvent la prepararea mâncărurilor.
- Adaugă rafturi deasupra dulapurilor
Dacă dulapurile tale nu ajung până la tavan, acel spațiu deschis poate fi folosit pentru a instala rafturi. Într-adevăr, nu este un loc la îndemână oricui, dar poți păstra acolo articole pe care nu le utilizezi zilnic precum tăvi de prăjituri, forme de copt, oale de dimensiuni mari, oale sub presiune. De asemenea, sub dulapurile suspendate poți utiliza o șină pentru a atârna tot felul de obiecte de gătit.
- Alege mese și scaune compacte
Pentru o bucătărie mică, este recomandat să te orientezi către scaune fără spătar, ce pot fi depozitate ușor atunci când nu ai nevoie de ele. De asemenea, o masă pliabilă este o alternativă pentru masa clasică. Astfel, vei economisi spațiu și vei avea mai mult loc pentru a te desfășura.
Așadar, cu puțină ingeniozitate, te poți bucura de o bucătărie funcțională, organizată și modernă, în ciuda dimensiunilor sale reduse.
Sursa foto: pexels.com
(P)