Ministrul Transporturilor și directorul CNAIR, în inspecție pe lotul Mizil – Pietroșani al Autostrăzii Ploiești – Buzău

0 245

Ministrul Transporturilor și directorul CNAIR, în inspecție pe lotul Mizil – Pietroșani al Autostrăzii Ploiești – Buzău. Ambii au cerut urgentarea lucrărilor.

Sorin Grindeanu, însoțit de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, au verificat astăzi șantierul lotului 2 al Autostrăzii A7, unde acționează o asociere de firme româno-bulgară.

Asocierea de constructori româno-bulgari a întâmpinat o serie de probleme, însă mă aștept, ca în perioada imediat următoare, acestea să fie soluționate, iar ritmul lucrărilor -finanțate prin PNRR- să crească. Este doar una dintr-o serie de verificări pe care le voi desfășura pe șantiere. CNAIR și MTI vor fi aproape de constructori cu tot ce ține de competența și atribuțiile noastre, astfel încât ritmul de lucru să fie alert de acum înainte.” – a declarat ministrul Transporturilor.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a recunoscut că lucrările au fost întârziate și de siturile istorice descoperite în zonă, el precizând că mai sunt 7 locații care trebuie descărcate din punct de vedere arheologic.

La rândul său, directorul CNAIR a ținut să spună că este oarecum nemulțumit de stadiul lucrărilor.

,,Am verificat astăzi pe șantier lucrările de pe autostrada Ploiești-Buzău, lotul Mizil – Pietroasele în lungime de 28,35 km. Am cerut constructorului să crească mobilizarea și ritmul de execuție. Voi monitoriza atent evoluția lucrărilor și transmit antreprenorului că are în CNAIR un partener onest. Consider că asocierea româno-bulgară are un potențial ridicat și poate recupera întârzierile de până acum” – a precizat Cristian Pistol.

Lucrările de execuție pe acest tronson au demarat în luna august 2022. Durata contractului (în valoare de 1,5 miliarde de lei, fără TVA) este de 20 de luni, așa că asocierea de firme care lucrează aici trebuie să finalizeze totul până în vara anului viitor.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.