Ministrul Sanatatii explica de ce Prefectura Prahova s-a hazardat cu un comunicat

0 153

Ministrul Sanatatii explica de ce Prefectura Prahova s-a hazardat cu un comunicat, în care anunța deschiderea restaurantelor și cafenelelor care funcționează în spații interioare.

Vor fi reluate activităţile cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor; a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în toate localităţile din Prahova. Chiar dacă sunt unităţi administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, depăşeşte rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori, cum este şi cazul oraşelor Breaza, Urlaţi, Băicoi, aici nu a fost identificată o răspândire comunitară, ci cazurile sunt în focare (comunităţi închise) şi nici nu a fost constatat un trend crescător în ultimele două săptămâni”, a anunţat, luni, Prefectura Prahova.

CITEȘTE ȘI: Guvernul a modificat hotarea privind prelungirea starii de alerta

Autoritățile au promis că vor ține sub control fenomenul, precizând că toate situațiile din județ vor fi monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține, însă, că nu se va face nicio dispensă de la prevederile legale în vigoare. El a spus că “În Prahova se vor deschide numai acolo unde avem localităţi cu o rată de infectare de sub 1,5/ 1000 de locuitori“.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova a precizat că prefectul Cristian Ionescu va reveni cu lămuriri în cursul zilei de marți.

Recent, președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, s-a pronunțat în favoarea deschiderii restaurantelor începând cu 1 septembrie, invocând faptul că industria HORECA din județ “are nevoie să-şi revină.

CITEȘTE ȘI: Senator PNL Iulian Dumitrescu: Sustin redeschiderea restaurantelor, cu 1 septembrie

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.