Senator PNL Iulian Dumitrescu: Sustin redeschiderea restaurantelor, cu 1 septembrie

0 98

Senator PNL Iulian Dumitrescu: Sustin redeschiderea restaurantelor, cu 1 septembrie. Președintele liberalilor prahoveni  dă o mână de ajutor industriei HORECA din județ.

Iată ce a scris Iulian Dumitrescu, nominalizat candidat comun al Alianței PNL-USR-PLUS pentru șefia Consiliului Județean Prahova:

Susţin redeschiderea restaurantelor începând cu 1 septembrie.

În discuţiile pe care le-am avut cu membrii Guvernului şi colegii de partid din PNL, le-am spus că este important ca restaurantele să fie redeschise odată cu începerea toamnei.
Pe de o parte, HoReCa este unul dintre sectoarele economice importante ale Prahovei şi această industrie a ospitalităţii a fost crunt lovită de pandemie. Oamenii au nevoie să-şi revină.
Pe de altă parte, dacă se respectă normele sanitare impuse de autorităţi, nu văd cu ce ar fi mai mare riscul infectării în restaurante decât în terasele de la mare. În plus, sunt şanse foarte bune ca, odată cu venirea toamnei, terasele să fie închise din cauza vremii mai reci şi mai ploioase. Deci, este o tranziţie naturală.
Ştiu că şi alţi colegi din ţară au susţinut exact aceleaşi argumente şi sunt optimist că Executivul va înţelege mesajul transmis şi va acţiona în consecinţă.
Am discutat, în această perioadă grea pentru toată lumea, cu mai mulţi patroni de restaurante şi unităţi care oferă servicii turistice în Prahova. Sunt oameni responsabili, ştiu ce trebuie făcut pentru a nu accelera răspândirea bolii şi sunt încrezător că vor face tot ce ţine de ei pentru a le garanta clienţilor nu numai servicii de bună calitate, ci şi siguranţă sanitară.
NU cred că redeschiderea restaurantelor rezolvă problema HoReCa, este doar o parte a soluţie.
În continuare, susţin că este nevoie de granturi nerambursabile (cu bani de la Guvern sau de la UE). Sper că aceste fonduri vor ajunge la restaurantele, hotelurile, sălile de evenimente din Prahova înainte de începerea sezonului de iarnă şi că sezonul turistic invernal se va desfăşura în condiţii aproape normale.”

(P)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.