Lupta politica atinge cote nemaivazute in Prahova

0 359

Lupta politica atinge cote nemaivazute in Prahova. Înaintea alegerilor locale se fac și se desfac tot felul de scenarii, din care vă prezentăm câteva.

Joi, de la ora 11:00, pe acoperișul Primăriei Ploiești va avea loc o conferință de presă comună a liderilor PNL și USR din Prahova, respectiv senatorul Iulian Dumitrescu și Mihai Polițeanu.

Alături de ei vor fi și Cristian Apostol – vicepreședinte USR Prahova și Cătălin Florescu – coordonator PLUS Câmpina.

Ultimele zonuri, care vin din zona liberală, spun că partidul lui Orban va ceda câteva candidaturi de primari în județ, pentru a obține sprijinul pentru cucerirea Consiliului Județean Prahova.

Astfel, PNL va renunța să-și mai nominalizeze propunerile de primari în orașele Câmpina (unde îl are în funcție pe actualul edil-șef Horia Tiseanu), Mizil (unde l-a pierdut pe primarul Silviu Negraru care a trecut la PSD) și în Băicoi, plus în câteva comune.

În schimb, este posibil ca cei de la Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS) să renunțe a își mai nominaliza candidatul comun pentru președinția Consiliului Județean Prahova, susținându-l în acest sens pe Iulian Dumitrescu, actuala propunere a liberalilor.

Vom afla dacă așa stau lucrurile după conferința de presă de astăzi.

În acest timp, nici PSD Prahova nu a stat cu mâinile încrucișate.

Speriați de ideea pierderii concomitente a Primăriei Ploiești și a CJ Prahova, social-democrații au apelat la un război electoral de querilă.

Nu doar că au atacat în mod repetat candidații liberali din județ, dar au reușit să pună mâna pe trei primari de la PNL (Mizil, Bărcănești și Sângeru) și încearcă să-l recupereze și pe edilul-șef din Ciorani (trecut de la PSD la PNL).

În plus, conform unor zvonuri, PSD Prahova se va folosi de alianța PNL-USR-PLUS pentru a capacita membrii acestor partide, care nu primesc ceea ce și-ar fi dorit.

Astfel, se aude că mai mulți liberali prahoveni care au diverse nemulțumiri fața de propriul partid ar fi fost contactați și s-ar fi negociat cu ei posibile scenarii electorale.

Urmează, așadar, câteva săptămâni de trădări, intrigi și combinații politice.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.