Busteni: Imnul national a rasunat pe munte, cantat de zeci de artisti

0 118

Busteni: Imnul national a rasunat pe munte, cantat de zeci de artisti, jandarmi și turiști care se aflau în apropierea Crucii Eroilor, de pe Vârful Caraiman.

Primăria orașului Bușteni, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Nicolae Voiculeț”, a organiza un eveniment unic, la peste 2000 metri altitudine.

Zeci de artişti conduşi prin acorduri de nai de artistul Nicolae Voiculeţ, dar şi aproximativ 70 de jandarmi din Prahova şi Braşov, au interpretat imnul naţional şi alte cântece patriotice.

Participanţii au purtat drapelul naţional şi chiar au afişat un tricolor de mari dimensiuni.

Evenimentul face parte din turneul naţional D.O.R. (Dumnezeu Ocroteşte România).

”În toate concertele mele de pe întreaga planetă, de peste douăzeci de ani, cânt Imnul României “Deșteaptă-te române” cu lacrimi în ochi, dar cu o mare onoare! Acum îl voi cânta peste întreaga Românie, de la cea mai înaltă cruce din lume! Pentru mine Imnul Național, nu este un simplu cântec care se intonează doar pentru a marca niște momente, el este o rugăciune în memoria celor care și-au dat viața pentru România și un imn al demnității neamului românesc, este un îndemn pentru cei care vor să apere acestă țară și să o cinstească!”, a precizat artistul Nicolae Voiculeț.

Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, denumită oficial Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, este un monument istoric situat în Munţii Bucegi.

Acesta este de forma unei cruci latine, având o înălţime de 39,3 metri şi a fost construit între anii 1924-1928 în apropiere de Vârful Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuţi în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război Mondial.

În anul 2013, acest monument a fost desemnat, de Guinness World Records, ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.