Lotul Romprest, anchetat de DIICOT Ploiesti, ramane in arest

0 187

Lotul de inculpați din dosarul DIICOT Ploiești – Romprest rămâne în arest. Asta au decis magistrații de la Tribunalul Prahova. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Singurul care nu va fi trimis în judecată, pentru că a fugit în afara țării, este Florian Walter.

Ceilalți inculpați, inclusiv fratele lui Daniel Capră – Nicolae, vor fi menținuți în stare de arest preventiv.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională a grupului coordonat de Florian Walter este în valoare totală de 4.500.000 de euro, reprezentând impozitul pe profit și a taxei pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro) supusă procesului de reciclare.

Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de inculpatul Pop Iustin Atanasiu , prin apărător privind revocarea măsurii arestării preventive şi înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu măsura preventivă a controlului judiciar, ca neîntemeiată. Respinge cererile formulate de inculpaţi, prin apărători privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu măsura preventivă a controlului judiciar, ca neîntemeiate. În baza art.348 alin.2 Cod proc. penală rap. la art.207 alin.6 Cod proc. penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpaţii : 1. NECULA MARIN, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova 2. GRIGORAŞ GRIGORE-ADRIAN, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova , 3. POP IUSTIN-ATANASIU, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 4. PAUL VIOREL, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 5. PAUL GHEORGHE NICOLAE – în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 6. VIZI CAROL-MARK, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 7. MOLNAR ARPAD-JOZSEF, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 8. MOLNAR BOTOND-TIBOR, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 9. HOTCA LUCIA-MARIA, în prezent aflată în Arestul IJP Prahova, 10. CORLAN CRISTIAN-DUMITRU, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 11. CĂRĂBĂNEANU CĂTĂLIN-MARIAN, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 12. AVRAM MARIUS-FLORIN, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 13. DUMITRU EMIL, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 14. OPREA AURELIAN, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova, 15. MATEI COSTEL, în prezent aflat în Arestul IJP Prahova. . În baza art.207 alin.4 Cod proc. penală, menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 03 iunie 2015.
Document: Incheiere – camera preliminară 264/2015 03.06.2015

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.