La Sinaia se filmeaza un documentar despre o spioana celebra a Romaniei

0 263

La Sinaia se filmeaza un documentar despre o spioana celebra a Romaniei. Producția este realizată pentru a onora cei 100 de ani de la Marea Unire!

Filmul “Maria”  este o dramă-documentar despre spionaj şi război, a cărui acţiune se desfăşoară între 1911 şi 1923 şi spune povestea reală a celei care a fost considerată regina spionajului românesc – Maria Bălan – şi a unui grup de tineri cercetaşi români.

Regizorul este Sergiu Prodan, cunoscut pentru “Patul lui Procust”, “Cea mai bună dintre lumi sau o simplă zi de toamnă”, “Toate drumurile duc spre Roma”.

Filmările au loc la Bucureşti, Sinaia, Braşov, Timişoara şi Chişinău.

Tot la Sinaia se va filma și drama istorică “Regina Maria”, despre cea care a fost soția lui Ferdinand I, sub a cărui domnie s-a realizat Marea Unire.

Prințesa Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha a fost nepoată a reginei Victoria, fiică a ducelui Albert de Edinburgh și a marii ducese Maria Alexandrovna Romanov, unica fiică a țarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

O agenție de casting selectează, pentru figurație, bărbați care locuiesc în stațiune, vârsta 20-75 ani, aspect fizic deosebit de plăcut. Se filmeaza în costume de epocă, specifice perioadei interbelice (1919-1920).

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.