Indiferent cat de urat miroase in Ploiesti, APM Prahova nu gaseste nimic anormal

1 858

Indiferent cat de urat miroase in Ploiesti, APM Prahova nu gaseste nimic anormal. La fel s-a întâmplat și ieri, când chiar prefectul a cerut date.

În urma autosesizării Prefecturii Prahova privind mirosul puternic, resimțit marți dimineață, 19.05.2020,  în Ploiești și zonele învecinate, și înaintării unei adrese către Garda de Mediu pentru a întreprinde verificări în acest sens, instituția abilitată în efectuarea controlului a comunicat următoarele:

„Având în vedere situația apărută în dimineața zilei de 19.05.2020 în aglomerarea Ploiești,  solicitarea Prefecturii județului Prahova, precum și articolele din presa locală,  Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Prahova a demarat acțiuni de control din data de 19.05.2020 la sursele importante de emisii industriale din arealul Ploiești.

Sesizările se refereau la mirosuri specifice de produse petroliere, pe cale de consecință s-au inițiat acțiuni de control la operatorii economici  cu obiect de activitate în rafinarea țițeiului și a gazelor, respectiv Petrotel Lukoil SA,  OMV Petrom Sucursala Petrobrazi, Rompetrol SA Rafinaria Vega,  

Controlul vizează verificarea respectării condițiilor stabilite în actele de reglementare emise de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova.

Monitorizarea calității aerului înconjurător se realizează de către Agentia pentru Protecția Mediului Prahova prin 6 stații automate, parte din  Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, iar populația este informată în timp real prin intermediu site-ului www.calitateaer.ro.

Potrivit informărilor transmise de Agentia pentru Protecția Mediului Prahova cu privire  la monitorizarea calității aerului în data de 19.05.2020, coroborate cu datele colectate din stațiile automate de monitorizare ale operatorilor economici sus menționați, care conform autorizațiilor integrate de mediu, au obligația monitorizării aerului înconjurator la limita amplasamentelor, nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor poluanților cu incidență  asupra calității aerului (în raport cu valorile limită pentru protecția sănătății umane  prevazute în Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurator).

Astfel, așa cum este menționat și în informările Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, nu s-a modificat calitatea aerului, dar pe fondul condițiilor meteo defavorabile dispersiei, impactul emisiilor de poluanți este sesizat ca disconfort de catre populația orașului Ploiesti și zonele limitrofe, chiar si in conditiile în care limitele prevăzute de legislația din domeniul calității aerului nu sunt depășite.”

Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
  1. ValentinaV says

    “Disconfortul” perceput de populatia Ploiestiului, este un miros puternic de hidrocarburi aromatice, pe care nasul omului il detecteaza calitativ, va dati seama ca o analiza cantitativa ar da niste valori mult mai mari ! Ceea ce se si intampla.Motivarea cu dispersia meteo nefavorabila e praf in ochi! Nu vindeti castraveti la gradinari. Majoritatea ploiestenilor suntem petrolisti! Rusine APMPrahova, ori “v-ati vandut” ,ori sunteti incompetenti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.