COVID-19: Spitalul Municipal Campina trateaza doar 19 pacienti

0 891

COVID-19: Spitalul Municipal Campina trateaza doar 19 pacienti, deși are o capacitate de 302 paturi. Dintre cei internați, unul singur a fost confirmat pozitiv, restul sunt suspecți.

De când a devenit unitate suport, Spitalul Municipal Câmpina tratează doar pacienții care au fost internați pentru coronavirus și au dezvoltat și alte patologii, care necesită intervenții de specialitate.

La ora actuală, unitatea are internați doar 19 pacienți, dintre care 3 în stare gravă la Terapie Intensivă, 1 – la Chirurgie și 15 – la Boli Interne.

Asta înseamnă că funcționează la 6,2% din capacitate!

Practic, există secții unde nu se desfășoară activitate, dar cadrele medicale continuă să vină la serviciu și să fie plătite. Iar salariul de bază, pentru un medic primar, de exemplu, este de aproape 15.000 de lei, la care se adaugă diverse sporuri și indemnizația de hrană.

„Când Ministerul Sănătății a decis să înființeze unități-suport, cum suntem noi, exista doar experiența unor țări ca Italia sau Spania, unde lucrurile nu se desfășurau deloc bine. Așadar, decizia a fost luată pe baza unei logici clare, în sensul că exista un risc considerabil să fie tratați, în același spital, pacienți care aveau COVID-19 și pacienți care nu aveau. Chiar și în momentul de față, noi putem prelua cazurile considerate urgente, dar numai dacă suntem convinși că bolnavul nu va rezista unui drum până la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și că viața lui este într-un pericol iminent. În acest caz, vom folosi un circuit separat față de cel pentru pacienții infectați și cu COVID-19. Și spun asta, doarece la noi vin oameni suspecți sau care au virusul, dar au dezvoltat și alte patologii, deci necesită și un tratament de specialitate, fie că vorbim de intervenții chirurgicale, de boli interne etc.”, a precizat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

Până acum, la Spitalul Municipal Câmpina au fost 4 cazuri grave de coronavirus, iar 2 pacienți au decedat.

După ce și unul dintre medici s-a infectat în afara spitalului, au fost testate aproximativ 200 cadre medicale din unitate. Din fericire, nimeni altcineva nu a mai fost găsit cu coronavirus.

Pe 15 mai, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara că prelungește perioada de funcționare a spitalelor-suport, chiar dacă acestea funcționează la nici 10% din capacitate, cum este cazul Spitalului Municipal Câmpina.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.