Incineratorul de deseuri periculoase din Brazi ar putea fi din nou amendat

0 247

Incineratorul de deseuri periculoase din Brazi ar putea fi din nou amendat, după ce miercuri a izbucnit un incendiu pe platforma din exteriorul amplasamentului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, focul a cuprins o suprafață de circa 250 metri pătrați.

Din primele informații se pare ca au ars mai multe substanțe expirate folosite în laborator.” au precizat pompierii militari.

ISU Prahova a mai spus, după incendiu, că “se lucrează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative“, fără a explica despre ce este vorba.

Poliția a anunțat că se fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru fapta de distrugere din culpă.

Incineratorul din Brazi a fost sursa mai multor scandaluri, după ce a fost acuzat că poluează aerul.

În luna decembrie 2020, Consiliul Județean Prahova a precizat că a solicitat Parcului Industrial Brazi, pe raza căruia se află unitatea, să rezilieze contractele cu societatea care operează incineratorul.

DETALII AICI: Președintele CJ Prahova: „Am cerut rezilierea contractelor încheiate de Parcul Industrial Brazi cu…

De asemenea, în februarie anul trecut, deputatul Roberta Anastase susținea că Ministerul Mediului va închide această afacere.

DETALII AICI: Ministerul Mediului va inchide incineratorul din Brazi Industrial Parc

Pe baza noului incident, Garda de Mediu Prahova ar putea amenda din nou societatea care operează incineratorul. Nu ar fi prima dată, de altfel.

Instituția a aplicat mai multe sancțiuni pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor, iar autorizaţia de funcţionare a fost suspendată până la remedierea problemelor identificate de comisarii de mediu.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Arhiva

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.