Inca o promisiune in plus pentru autostrada Ploiesti – Brasov

0 359

Inca o promisiune in plus pentru autostrada Ploiesti – Brasov. De data aceasta, de la liberali. Ludovic Orban a spus la Digi 24 că reprezintă “o prioritate”.

Premierul a spus când ar putea fi luată decizia de începere a lucrărilor și a precizat că aceasta va fi făcută cu bani de la buget sau într-un parteneriat PPP cu o instituție financiară internațională.

„Realizarea tronsonului Comarnic-Brașov reprezintă o prioritate pentru noi. Urmează să luăm o decizie într-un timp foarte scurt. Facem autostrada cu bani de la buget. Nu poate fi finanțată cu fonduri europene, asta este problema. Când s-a derulat licitația în timpul guvernului Ponta s-a încercat introducerea autostrăzii în Coridorul IV Paneuropean. Nu se poate, aia o decide Uniunea Europeană. Traseele coridoarelor europene nu se decid de statul român. Dacă eu aș fi rămas ministru al Transporturilor în 2008 după alegerile parlamentare, vă garantez că acest tronson era gata. Cum ar fi fost gata și Sibiu – Pitești și Centura Bucureștiului. Prima variantă ar fi să o facem în regim Parteneriat Public Privat, dar doar în parteneriat cu o instituție financiară internațională, indiferent care este ea… Aproape se ajunsese la un acord cu Banca Mondială și ei ar fi trebuit să asigure managementul lucrărilor. A venit Dăncilă și a zis că nu, o facem prin Comisia de Prognoză. Au anunțat înainte de europarlamentare că au adjudecat către o firmă turco-chineză derularea acestui proiect, după care a venit Dăncilă după europarlamentare și a zis că nu o mai adjudecă acest consorțiu, ci că va fi trecută ca infrastructură critică, strategică…Deci ori o facem cu un partener instituție financiară, ori ne angajăm și o facem pe buget. Cât durează? Trei ani. Cât costă? 900 de milioane… Te angajezi să ai o finanțare de la bugetul de stat pe perioada în care se realizează.”, a declarat premierul Orban la Digi 24.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.