ANRE are prea multi bani, asa ca majoreaza salariile in 2020!

0 209

ANRE are prea multi bani, asa ca majoreaza salariile in 2020! Creșterile vor duce veniturile președintelui instituției la aproape 11.000 de euro/ lună.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) va crește salariile cu aproximativ 9% în 2020, a anunțat deputatul USR Cristina Prună.

Anul trecut, deja fusese operată o majorare de 19% față de 2018.

“Salariile de lux de la reglementatorul pieței de energie ANRE cresc din nou! Acesta este unul dintre lucrurile care au trecut neobservate pe final de an. Președintele autorității avea anul trecut un salariu lunar de 10.000 euro! Această instituție va crește salariile cu aproximativ 9% și în 2020, asta după ce în 2019 salariile crescuseră cu 19% față de 2018. Astfel în 2020, cheltuielile de personal ale ANRE vor crește la 110,3 milioane de lei, comparativ cu 101,4 milioane de lei în 2019″, a scris parlamentarul USR pe Facebook.

Prin aplicarea OUG 114, ANRE a strâns în conturile sale, anul trecut, peste 600 de milioane de lei din taxa de 2% pe cifra de afaceri aplicată operatorilor din sectorul energetic.

“Instituția recunoștea la mijlocul anului trecut că nu are ce să facă cu atâția bani. Ei bine acum au găsit!”, a scris, cu ironie, deputatul Cristina Prună.

“La ANRE se întâmplă deja multe nereguli. Această instituție are un vicepreședinte, domnul Marian Neacșu – fost pesedist și mai apoi membru Pro România, care a fost numit de parlamentul României în condițiile în care avea o condamnare penală definitivă și nu era reabilitat. CCR a amânat de 5 ori (!) pronunțarea pe contestația USR cu privire la această numire”, a mai precizat Cristina Prună.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.