In urma unui anunt public, jandarmii buzoieni au salvat un cerb ranit (FOTO)

0 1.037

In urma unui anunt public, jandarmii buzoieni au salvat un cerb ranit, aflat pe malul râului Bâsca, pe raza comunei Gura Teghii.

Salvați cerbul din captura de mai jos. Este vorba de o captură a unei poze postate de domnul Lică St din Gura Teghii. Din comentarii am înțeles că cerbul se află pe malul râului Bâsca în apropierea primăriei din comună. Pe posturile tv am văzut urși eliberați din capcane de jandarmi, pisici coborâte din pomi de pompieri, … Cred că cineva de la primărie sau de la școală ar trebui să anunțe jandarmii, pompierii, ocolul silvic sau un medic veterinar(știu că la Gura Teghii era veterinar un navetist la Siriu, parcă Posea se numea). Nu vreau să cred că cineva așteaptă să vină noaptea…” – așa suna un anunț postat pe facebook.

Jandarmii Postului Montan Nehoiu au reacționat după 5 ore de la primirea sesizării.

Jandarmii împreună cu administraţia publică locală şi reprezentanţii fondului cinegetic, respectiv ai Ocolului Silvic Siriu s-au deplasat de urgenţă în zonă, fiind căutate soluţii pentru eliberarea animalului. Starea cerbului precum şi gabaritul acestuia, estimat la peste 300 de kg, au făcut ca intervenţia să fie una extrem de dificilă“, se arată în comunicatul IJJ Buzău.

Un medic veterinar din Buzău a participat voluntar la operaţiunea de salvare.

Astfel, animalul a fost tranchilizat, iar după evaluarea stării medicale s-a constatat că cerbul are o leziune circulară în zona unui picior din faţă.

Animalul a fost adus la Buzău, unde urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale, iar ulterior va fi eliberat în mediul natural.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.