In plina ancheta a procurorilor, privind alegerile din Ciorani, s-au furat inscrisuri de la Judecatoria Mizil

0 1.143

In plina ancheta a procurorilor, privind alegerile locale din Ciorani, s-au furat inscrisuri de la Judecatoria Mizil, care au legătură cu scrutinul electoral de anul trecut.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil face cercetări in rem într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Practic, există suspiciuni rezonabile că ar fi fost fraudate alegerile locale din comuna Ciorani, prin falsificarea de înscrisuri cu privire la rezultatul scrutinului din 27 septembrie 2020.

Se pare că ancheta este justificată, de vreme ce au dispărut probe esențiale.

În timpul cercetărilor, buletinele de vot care erau depozitate în arhiva Judecătoriei Mizil, care funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, au fost furate. S-a întâmplat în seara zilei de 8 februarie 2021.

Parchetul a fost sesizat asupra acestui aspect după mai bine de două săptămâni de la dispariția actelor.

La data de 23.02.2021, organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 08.02.2021, orele 19:40, o persoană necunoscută a pătruns fără drept în arhiva Judecătoriei Mizil, ce funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, de unde au fost sustrase buletine de vot”, precizează sursa citată.

Din acest motiv, a fost deschis un nou dosar penal, care vizează săvârşirea faptelor de violarea sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.