HidroPrahova isi anunta abonatii din Mizil ca e criza de apa

0 881

HidroPrahova isi anunta abonatii din Mizil ca e criza de apa și face apel la populație să nu mai folosească lichidul pentru a-și uda grădinile.

Într-un comunicat oficial, operatorul aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova (ca și companie cu capital de stat) vorbește despre faptul că “În contextul stării de urgență, societatea HIDRO PRAHOVA S.A. anunţă că se confruntă în această perioadă cu un nivel excesiv al consumului de apă potabilă, situație agravată și de lipsa precipitațiilor. În aceste condiții, va fi necesar ca pe timp de noapte, pentru refacerea rezervelor de apă din rezervoarele de înmagazinare, societatea HIDRO PRAHOVA să furnizeze apa în baza unui program. Măsura se va implementa numai dacă va exista riscul ca pe timp de zi să fim puși în imposibilitatea furnizării apei în regim continuu, la parametrii de debit și presiune corespunzători, la nivelul branșamentului utilizatorului.”

HidroPrahova SA susține că “în perioada 27 – 30 aprilie 2020, furnizarea apei pentru abonații din orașul Mizil ar putea fi întreruptă în intervalul orar: 24:00 – 04:00″.

Societatea susține că a anunțat în scris Primăria orașului Mizil cu privire la necesitatea introducerii unui program de distribuţie a apei, aceasta fiind singura soluţie tehnică pentru furnizarea apei tuturor abonaților din localitate.

Totodată, HIDRO PRAHOVA SA “reia apelul adresat abonaților încă din data de 10 aprilie 2020, în mod special celor din mediul rural, de a folosi apa strict pentru gospodărie și de a renunța la utilizarea apei potabile în activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării unor deficiențe în procesul de distribuție.”

Se pare că aceeași situație se înregistrează în tot județul și că apa va livrată cu program în mai multe localități. 

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.