Greva profesorilor în Prahova: Sindicatul nu spune prea multe, Inspectoratul nu spune nimic (UPDATE)

0 146
Ca să îi adune la protest, sindicatul a ilustrat cu așa ceva, sugerând că profesorii nu sunt cerșetori și nici nu trebuie să ajungă….

 

CITEȘTE ȘI: Vezi cum a justificat un cadru didactic din Prahova greva anunțată a profesorilor

Greva profesorilor în Prahova: Sindicatul nu spune prea multe, Inspectoratul nu spune nimic. E luni, oamenii de abia ies din weekend…

Zdp.ro a încercat să afle ce se întâmplă în județ, în ceea ce privește mișcarea de protest din învățământ.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să abordăm, încă de duminică după-amiaza, Sindicatul „Școala Prahovei”.

Care ne-a răspuns după cum se vede mai jos.

Ionuț Duță, președintele sindicatului, ne-a mai scris că peste jumătate dintre profesorii prahoveni vor participa la mișcarea de protest: „Mâine (adică astăzi – n.r.), în Prahova și în toată țara va fi grevă. Procentul în Prahova este de aproape 55%. Cadrele didactice sunt în legătură, permanentă, cu Sindicatul și au primit, oră de oră, informațiile necesare.”

Luni dimineață, am încercat să vedem ce știe Inspectoratul Școlar Prahova. Aici lucrurile aproape s-au blocat.

La singurul număr fix de telefon disponibil, afișat pe site-ul ISJ, îți răspunde acum un robot, care te obligă să apeși taste de la 1 la 9. Am făcut-o, curioși, dar nu a răspuns nimeni, indiferent ce am ales.

Contactat pe mobil, purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur, a fost mai amabil și s-a oferit să încerce să ne caute niște informații.

UPDATE: Inspectoratul Școlar Prahova, prin vocea purtătorului de cuvânt, spune că nu știe exact câți profesori au intrat în grevă și nici câte cursuri au fost perturbate astăzi, dar susține că se fac verificări pe teren. Elevii care au venit la ore ar fi supravegheați de cadrele didactice rămase în unitățile de învățământ.

 

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.