Fostul ministru, Gabriel Sandu, mutat in arest la domiciliu dupa ce a turnat-o la DNA inclusiv pe Roberta Anastase

0 225

Fostul ministrul Gabriel Sandu, urmărit penal în dosarul Microsoft, a părăsit, duminică seară, centrul de detenţie al Poliţiei Capitalei, urmare a faptului că nu a fost contestată decizia instanţei de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu.

Procurorii DNA nu au mai contestat decizia magistraților, pentru că Sandu a acceptat să îi toane pe alții. Astfel, la ora 18.00, aseară, fostul ministru a plecat spre casă.

Gabriel Sandu, de pildă, le-ar fi spus procurorilor că, pe întreaga durată a mandatului său de ministru al Comunicaţiilor, ar fi finanţat lunar PDL cu sume însumând aproximativ 300.000 de euro. El ar mai fi susţinut că i-ar fi înmânat aceşti bani direct şefului său, premierul de la acea vreme, Emil Boc.

Sandu le-ar mai fi declarat anchetatorilor care instrumentează dosarul Microsoft că o parte din banii daţi ca mită ar fi ajuns şi la foştii miniştri Adrian Videanu şi Radu Berceanu, dar şi la fostul președinte al Camerei Deputaților, Roberta Anastase.

Cu aceasta din urmă, Sandu a colaborat în campaniile electorale din Prahova, dar și pentru a fi nominalizat ministru, funcție pe care nu ar fi ajuns prea ușor, în mod normal.

Faptul că, acum, susține că i-a dat bani Robertei Anastase, dar și altor foști lideri PDL, denotă că fostul ministru nu mai are ce pierde.

Rămâne însă întrebarea: Cât de mult a turnat Sandu și cum pot fi verificate spusele lui?

Fost președintele al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (2005-2007) și europarlamentar (2007-2014), Sebastian Bodu, fost membru al PD și ulterior al PDL între 2002 și 2014, a comentat dezvăluirile fostului său coleg.

“Ma îndoiesc sincer că Gabi Sandu a adus milioane la partid. Vrea să se victimizeze că, vezi Doamne, nu poți să fii ministru fără să cotizezi la partid, ceea ce e total fals, pentru că acreditează ideea că, automat, toți fură ca să poată să-și țină funcția. Că sunt unii care sunt puși ca să fure și să cotizeze mai departe, e altă poveste. Cu mențiunea că ăștia nu cotizează la partid, ci direct la cel care le-a acordat sprijinul politic pentru funcția respectivă. Adică o singură persoană, nu șapte! Dacă procurorii vor să afle dacă a dat mai departe banii nu trebuie să îl întrebe cui a dat, ci să întrebe cine i-a dat sprijinul politic pentru funcția de ministru al IT&C. Apropo, înainte să fie numit se lăuda prin târg că va fi ministru de interne…”, a spus Sebastian Bodu.

IATĂ CE SPUNE ȘI ELENA UDREA:

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.