Final de mandat: Interviuri cu alesii locali din Ploiesti (III)

0 268

Final de mandat: Interviuri cu alesii locali din Ploiesti (III). Astăzi vedem ce are de spus consilierul PNL  Nicolae Vlad Frusina.

Ziarul de Ploiești a decis să interpeleze câte doi consilieri locali, de la fiecare partid reprezentat în CL Ploiești.

Încercăm să aflăm nu doar ce au făcut, dar și ce impresie au despre starea în care se află municipiul, la finalul mandatului 2016 – 2020.

Mai precizăm că interlocutorii au avut la dispoziție mai multe zile ca să răspundă.

Singurul care ne-a refuzat, dintre cei cărora le-am trimis întrebările, a fost membrul ALDE, Paul Palaș, care ne-a spus că nu acceptă să i se dea teme acasă… Din păcate, este alegerea dumnealui, dar care ne arată ce respect are față de cititorii Ziarului de Ploiești, dar și față de electoratul local în general.

Iată ce răspunsuri ne-a trimis Vlad Frusina (PNL), unul dintre cei mai tineri aleși locali (32 de ani):

– Cum ați cataloga activitatea Consiliului Local Ploiești, pentru mandatul 2016 – 2020?

– Activitatea Consiliului Local Ploiesti, mandatul 2016-2020 poate fi definita, din punctul meu de vedere,  ca o activitate plina de intiative, dar cu putine reusite. Mentionez faptul ca eu am devenit consilier local la data de 31.07.2019, moment in care am participat efectiv la sedintele de Consiliu Local. Inainte de aceasta perioada, pot spune faptul ca discutam in permanenta cu colegii mei din Cosiliul Local, despre probleme Municipiului Ploiesti, probleme care au fost ridicate in sedintele de Consiliu Local de catre colegii mei, fara insa a se reusi rezolvarea in totalitate a acestor probleme. Apreciez ca activitatea Consiliul Local Ploiesti pentru mandatul 2016-2020 a fost una plina de provocari, avand in vedere faptul ca o foarte mare pondere din proiectele initiate de PNL nu au fost votate de catre consilierii locali PSD, majoritari in Consiliu si de catre consilierii PMP ALDE.

– Din punctul dumneavoastră de vedere, în cei patru ani s-au aprobat hotărâri importante pentru locuitorii municipiului, care merită menționate?

– Pot sa va fac vorbire despre hotararile la care am participat ca si consilier local, anul 2019-2020:

  • Proitectul privind inlocuire „Podului de Lemn”
  • Reinnoirea parcului TCE cu 8 autobuze noi

– Asupra cărui proiect important v-ați pus amprenta ca și ales local?

– Am propus si chiar am insistat, in redirectionarea sumelor aferente investitiilor Apa Nova, din investitii in propriul parc auto si in cladiri, in investitii privind realizarea legaturii dintre Cartierul Mitica Apostol si Municipiul Ploiesti, privind canalizarea si alimentarea cu apa potabila.

– În comisia de specialitate din care faceți parte, au fost discutate subiecte de interes pentru ploieșteni? Puteți preciza câteva?

– Fac parte din Comisia nr. 3, Comisia pentru Utilitati Publice, Calitatea vietii si Protectia Mediului di cadrul RASP. Ca si subiect de interes pentru ploiesteni, subiect si care s-a  concretizat in hotarare de consiliu, il reprezinta instituirea taxei speciale de salubritate pentru persoanele care nu au contract incheiat cu operaturul de salubritate SC Rosal SRL, desi beneficiaza de serviciile operatorului.

– Cum ați caracteriza situația bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului, în momentul de față? Vă rog să explicați.

– Din punctul meu de vedere apreciez ca situatia privind bugetul de venituri si cheltuieli al Municipiului Ploiesti este intr-o situatie precara, in sensul in care veniturile sunt cu mult reduse raportate la nevoile privind investitiile, in acelasi timp facandu-se eforturi pentru acoperirea cheltuielior cu serviciile publice, servicii indispensabile cetatenilor Mucipiului Ploiesti.

– De ce credeți, în calitate de consilier local, că Ploieștiul nu a avut parte de prea multe investiții/ proiecte finalizate/ realizări în mandatul 2016 – 2020?

– Consider ca acest lucru a avut ca si cauza in primul rand lipsa resurselor financiare iar in al doilea rand, neintelegerilor intre majoritatea PSD din Consiliul Local si executiv.

– Înainte să aflăm ce se va întâmpla din punct de vedere electoral, pentru că nu se cunosc listele de candidați, credeți că meritați încă un mandat?

Aprecierea, din punctul meu de vedere, consider ca trebuie facute de alte persoane, ca urmare a rezultatelor obtinute. Imi doresc obtinerea unui nou mandat de consilier local, pentru a avea posibilitatea de a ajuta la transformarea Municipiului Ploiesti, intr-un Municipiu cu care locuitorii sa se mandreasca si in acelasi timp sa fie multumiti de calitatea seviciilor.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.