Fabrica noua pe raza Ploiesti West Park. Investitorii sunt din SUA

0 292

Compania americană Federal-Mogul, care operează o fabrică de plăcuţe de frână într-un parc industrial privat situat lângă Ploieşti, a anunţat că va începe, anul acesta, construcţia unei noi fabrici în acelaşi parc industrial, în care se vor produce ştergătoare pentru autovehicule.

Viitoarea unitate de producţie, în care se vor fabrica componente pentru ştergătoare auto, va fi amplasată în incinta Ploieşti West Park, un parc industrial privat situat la câţiva kilometri de municipiul Ploieşti, în care funcţionează şi fabrica unde compania americană produce plăcuţe de frână.

Fabrica se va întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, va produce componente pentru ştergătoare auto sub marca Champion şi va fi terminată până în luna noiembrie.

Reprezentanţii companiei au afirmat, joi, că până în anul 2016 în noua fabrică vor fi angajaţi 300 de oameni, care se vor adăuga celor 300 care lucrează deja în prima fabrică Federal-Mogul din Prahova, unde se produc plăcuţe de frână.

Valoarea investiţiei în viitoarea fabrică de ştergătoare auto nu a fost făcută publică, însă reprezentanţii companiei au precizat că în fabrica de plăcuţe de frână, în care s-au investit 58 de milioane de dolari, se vor investi în continuare 9 milioane de dolari în cursul acestui an.

Anul trecut, Federal-Mogul a preluat divizia companiei Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacţia incluzând şi preluarea fabricii de plăcuţe de frână din Ploieşti West Park.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.