Epidemia de coronavirus se extinde in Prahova. Avem 21 de decese!

0 1.947

Epidemia de coronavirus se extinde in Prahova. Avem 21 de decese! Dintre acestea, ultimele patru victime au fost înregistrate în week-end.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 569 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 13 pacienți (nouă sunt ventilați mecanic).

După decizia CCR, prin care ordinul ministrului Sănătății privind obligativitatea internării, carantinării și izolării la domiciliu a persoanelor infectate cu COVID a fost declarat neconstituțional, DSP Prahova a anunțat că nu mai are instrumentele necesare pentru a monitoriza 1500 de persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, în baza aceleiași decizii a Curții Constituționale, cinci prahoveni care au noul virus au fost externați din spitale, la cerere, deși ar trebui să stea în continuare izolați.

Acest lucru poate cauza o nouă explozie a epidemiei, dar deja lucrurile par scăpate de sub control, așa că practic nu putem vorbi de o agravare, ci de o situație fără ieșire.

* Avem 21 de decese în prezent

Dintre prahovenii care au luat noul virus, 21 au decedat ca urmare a complicațiilor apărute.

Ultimele patru decese au fost consemnate sâmbătă și duminică:

– femeie, 84 de ani, internată în căminul de bătrâni din comuna Izvoarele, internată pe 27 iunie, la Spitalul Municipal Campina, la secția de terapie intensivă. A murit pe 4 iulie și avea mai multe comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiunea arterială, cașexie, demență;

– femeie, 70 de ani, internată la Spit. Mun. Câmpina pe 9 mai. Este pacienta din Prahova care a stat cel mai mult în ATI. Virusul nu mai era detectabil in ultima vreme, dar i-a produs leziuni grave care i-au agravat starea și accelerat decesul. Avea diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică, boală pulmonară obstructivă cronică;

– femeie, 67 de ani, internată pe 27 iunie direct la Terapie Intensivă, în Spit. Mun. Câmpina, avea hipertensiune arterială și obezitate;

– bărbat, 84 de ani, internat pe 23 iunie, a fost transferat ROL II din Otopeni, unde a murit pe 04 iulie. Avea hipertensiune arterială.

* Măsuri speciale luate la ordinul Prefectului de Prahova

În data de 03 iulie 2020, a fost emis Ordinul pentru constituirea, sub coordonarea Prefectului județului Prahova, a Grupului de conducere al acțiunii privind verificarea respectării aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2

Această măsură vine pe fondul creșterii alarmante, în ultima perioadă, a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, precum și a numeroaselor sesizări privind încălcarea măsurilor impuse pe durata stării de alertă atât de persoanele fizice, cât și juridice.

Până pe 19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, care vor acționa în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării și sancționării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 și încălcarea normelor privind contextul actual.

Controalele vor viza modul de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare specifice prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, ștranduri, transport public și alte zone/obiective de interes.

În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

Comisiile mixte vor fi formate din reprezentanți ai următoarelor instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova „Colonel Alexandru Enescu“, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ al Județului Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Matei Basarab“ Ploiești, Direcția de Sănătate Publică Prahova, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploiești.

Pentru organizarea acestor acțiuni, în următoarele două săptamâni se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.