El este ingerul salvator al baiatului de 10 ani, din Poienarii Burchii

0 1.849

El este ingerul salvator al baiatului de 10 ani, din Poienarii Burchii, care picase în apă. Plutonier major Vasile Cuza, angajat al ISU Prahova, a fost prezent la momentul oportun.

Unii ar spune că pompierii își fac datoria doar când le cere meseria să o facă.

Un paramedic a demonstrat, însă, că a-ți risca viața, pentru a salva un alt suflet, nu este doar o obligație, ci o alegere conștientă, bazată pe curaj, omenie și devotament.

Plt. maj. Vasile Cuza, care lucrează pe o ambulanţă SMURD, este cel care a intervenit primul pentru a salva viaţa unui băiat în vârstă de 10 ani, care a căzut aseară în apele învolburate ale fostului baraj de la Poienarii Burchii.

CITEȘTE Prahova: Copil de 10 ani, salvat in extremis dupa ce cazuse in apele unui fost baraj

El însuşi tată a doi copii (un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 2,8 ani), Vasile nu a stat pe gânduri când, ajuns cu echipajul înaintea celorlalţi colegi la locul intervenţiei, şi-a dat seama că cele câteva minute care s-ar fi scurs în plus puteau duce la moartea băiatului.

Îndată ce am primit nota de anunţare pe tabletă, am plecat spre locul intervenţiei. Pe drum am discutat cu apelantul la 112 şi am aflat locaţia exactă. Când am ajuns acolo l-am văzut pe copil agăţat de o creangă şi disperat cerea ajutorul. M-am dezbrăcat şi am sărit imediat după el. Am încercat de două ori să ajung la el şi apa mă trăgea înapoi. La un moment dat, băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval. De pe mal, un sătean a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire. Între timp au venit colegii, am ieşit din apă şi am legat două corzi între ele şi de una m-am legat şi eu şi aşa am înotat până la cei doi. Am legat copilul cu coarda rămasă şi colegii ne-au tras pe toţi trei la mal”, a povestit angajatul ISU Prahova.

Vasile Cuza este convins că ar repeta oricând gestul, chiar dacă operaţiunea de salvare a fost una dificilă din cauza debitului foarte mare de apă strâns în urma precipitaţiilor abundente.

Plutonierul major Cuza Vasile este angajat din sursă externă, din anul 2006.

ISU Prahova s-a declarat mândru de angajatul său!

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.