După vizita la o fermă din Prahova, piața chineză pare să se deschidă pentru exporturile românești

0 1.270

După vizita la o fermă din Prahova, piața chineză pare să se deschidă pentru exporturile românești de produse lactate și piscicole.

Ieri, la Beijing, au fost semnate două protocoale în acest sens, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care a trimis o delegație în China, între 30 iunie și 4 iulie.

Preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză şi Protocolul privind inspecţia, carantina şi cerinţele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză.

Decizia vine după ce, în perioada 21-22 aprilie, şeful ANSVSA a primit o delegaţie din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanţi ai Administraţiei Generale a Vămilor, condusă de vice-ministrul Lyu Weihong, care a vrut să vadă cu ochii ei normele aplicate în România.

În acest context, în data de 21 aprilie, preşedintele ANSVSA a însoţit delegaţia chineză într-o vizită la o fermă de bovine şi o unitate de procesare a laptelui din judeţul Prahova. Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitaţia, din partea doamnei vice-ministru Lyu Weihong, de a vizita Administraţia Generală a Vămilor de la Beijing şi de a continua discuţiile„, se mai arată în comunicatul citat.

Anul acesta se marchează împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi a semnării Declaraţiei Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare dintre cele două state, a anunţat ANSVSA.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.