Dupa ce au asteptat 30 de ani, politistii primesc in sfarsit pistoale moderne

0 265

Dupa ce au asteptat 30 de ani, politistii primesc in sfarsit pistoale moderne. Primul lot ieșit de pe banda de producție va fi distribuit zilele acestea.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și secretarul de stat, chestor-șef de poliție Bogdan Despescu, au participat la evenimentul de prezentare a noilor achiziții de echipament, armament și muniție, care vor intra în dotarea polițiștilor.

Este vorba despre pistoale de calibru 9x19mm, marca Beretta.

În total, Inspectoratul General al Poliției Române va distribui cele 25.000 de pistoale achiziționate, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului.

Această tehnică nouă pe care dumneavoastră ați primit-o astăzi, este un prim pas. Toți colegii de la ordine publică, de la rutieră, vor fi dotați cu armament de ultimă generație. Acest lucru este un mesaj și un semnal pentru infractori. Am spus, încă de la începutul mandatului meu, toleranță zero față de infracționalitate, de rețele de crimă organizată, rețele de trafic de persoane. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.(…) Prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA și este unul foarte bun, mult sub prețul pieței, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm, deci în România. Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliției Române și protecția tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.” a declarat ministrul Ion Marcel Vela.

În decursul acestui an, au fost recepționate autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de mașini care vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliției Române.

Polițiștii vor mai primi căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, precum și 6.000 de sisteme portabile de înregistrare audio-video.

CITEȘTE ȘI: MAI invoca un caz din Prahova, pentru a justifica dotarea politistilor cu camere video

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.