MAI invoca un caz din Prahova, pentru a justifica dotarea politistilor cu camere video

0 746

MAI invoca un caz din Prahova, pentru a justifica dotarea politistilor cu camere video. Achiziția ar costa în jur de 18 milioane de lei, la nivel național.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, vineri, că se doreşte ca în scurt timp poliţiştii “din stradă” să fie dotaţi cu mijloace de înregistrare audio-video.

Mai există un subiect pe care l-am dezbătut (…), subiect care ne-a făcut să decidem să ne dorim ca într-un timp cât mai scurt (…) să ajungem şi la o finalizare concretă, în sensul în care încă de anul trecut din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii poliţişti de-ai noştri în judeţul Vâlcea, judeţul Prahova, au fost înregistrate acţiuni şi dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgenţă, să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetăţeanul, contactul cu un suspect, un potenţial infractor să poată fi documentat oficial, eficient prin aceste mijloace de înregistrare“, a declarat Marcel Vela, la sediul MAI.

Conform unor surse, Poliţia Română a semnat deja contractul pentru achiziţia a 12.000 de sisteme portabile de înregistrare audio-video.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.