DNA verifica de ce SGU Ploiesti a inchiriat ornamente stradale in procedura de urgenta, in noiembrie 2013

0 245

DNA a solicitat, de vreo trei luni, de la SGU Ploiești, actele care au stat la baza contractului de închiriere, în procedură de urgență, a ornamentelor care au fost montate pe străzi și în alte spații publice în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014.

Este vorba de un contract cu o valoare de 1.000.000 lei (TVA inclus), beneficiarul fiind firma SC Nord Invest Company SRL, din Negrești Oaș, județul Satu Mare. Interesant este că această firmă nu avea ornamentele, ci le-a închiriat și ea de la un terț.

În exclusivitate pentru max-media.ro, Constantin Donald, directorul SGU Ploiești, a precizat că procurorii anticorupție au mai solicitat și copii după ordinele de plată.

„Bugetul pentru iluminatul ornamental din decembrie 2013 a fost aprobat în luna noiembrie și dacă urmam calea procedurală obișnuită nu aveam cum să montăm beculețele în timp util. De aceea contractul a fost încredințat în procedură de urgență. Procurorii DNA au solicitat doar acte, fără să cheme pe cineva anume să dea declarații.”, a mai spus directorul SGU Ploiești.

Înaintea sărbătorilor de iarnă din 2013, SGU Ploieşti a transmis invitaţii de participare (invocând starea de calamitate), către firmele: SC Neon Lighting SRL, SC Instal Generation SRL, SC Nord Invest Company SRL, SC Euro Audit Service SRL şi SC Retel Grup SRL.

SGU a uitat, însă, să precizeze că nu cumpără ornamente, ci le închiriază, motiv pentru care a și primit o amendă pentru încălcarea legislației achizițiilor publice.

Dintre cele 5 firme, doar SC Nord Invest Company a intuit că va fi închiriere, făcând o ofertă în acest sens, care a fost acceptată de urgență.

La acea dată, Iulian Bădescu invoca faptul că s-a făcut o reducere a bugetului pentru ornamente, de la 420.000 de euro în 2012, la aproximativ 300.000 euro în 2013.

SGU este o firmă din subordinea Consiliului Local Ploiești.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.