DNA controleaza finantarile CSM Ploiesti catre clubul de baschet Asesoft

0 178

Finanţările făcute de Primăria Ploiești, prin intermediul Clubului Sportiv Municipal, sunt analizte de procurorii anticorupție, alături de alte afaceri derulate de administrația locală în ultimii ani.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Observatorul Prahovean, conducerea CSM a fost înştiinţată de DNA că trebuie să remită toate documentele privind plăți făcute din fonduri publice către cluburile sportive de drept privat şi ale asociaţiilor sportive pe ramură de sport ce au depus proiecte, în acest sens.

Concursul intitulat „Promovarea sportului de performanţă”, organizat anual de Primăria Ploiești, a avut ca principal câștigător echipa de baschet Asesoft, ținând cont de performanțele obținute. Din cei 1,8 milioane lei puși la bătaie, CSU Asesoft primea grosul, respectiv peste 1,7 milioane lei.

„Am anunţat Consiliul Local şi clubul CSU Ploieşti că mă retrag din sport”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru gsp.ro, luna trecută.

Acesta şi-a expus motivele renunţării într-un interviu pe care l-a acordat Gazetei Sporturilor.

„Ne retragem din baschet pentru că nu vreau să fiu judecat vreodată pentru trafic de influenţă! Eu vorbeam cu oamenii. Mă duceam la antreprenorii români să-i rog să bage bani în echipă, ca să completeze finanţarea noastră. Am luat 10 titluri de campioni, 6 Cupe ale României şi FIBA Europe Cup cu un buget care n-a depăşit 1,5 milioane de euro pe an. Să zicem că aproximativ 30% veneau de la alţii”, a spus Sebastian Ghiţă în interviul acordat lui Cătălin Tolontan.

Totodată, el a explicat şi care sunt temerile sale: „Unii ne ajută din pasiune. Alţii pentru că cine ştie ce aşteaptă de la mine. Nu le promit nimic, dar poate că ei aşteaptă. Dacă unul dintre ei face evaziune fiscală şi vine peste el DNA şi ăsta spune: <<Îmi reduceţi pedeapsa la jumătate dacă vi-l dau în gât pe Ghiţă?>>. Ghiţă n-a făcut nimic, dar se trezeşte cu un denunţ”.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.