Diversificarea la copii: 3 aspecte practice importante de care poți tine cont

0 161

Diversificarea este unul dintre cei mai importanți pași în asigurarea unui stil de viață sănătos pentru un copil. Deși există foarte sfaturi și idei după care te poți lua și care, în teorie, par să funcționeze foarte bine, atunci când trebuie să le și pui în practică, s-ar putea ca nu toate să meargă.

Pe lângă găsirea unor rețete pe care cel mic să le agreeze, trebuie să mai ții cont și de alte aspecte care te pot ajuta în diversificarea mâncării bebelușului. Acest articol se concentrează pe 3 aspecte practice pe care le poți integra în acest proces important care va pune bazele unei alimentații sănătoase pentru puiul tău.

Diversificarea la copii din punct de vedere practic: ce să nu omiți

1.   Așteaptă vârsta potrivită pentru a începe diversificarea

Orice mămică știe că diversificarea începe la vârsta la 6 luni, în teorie. În practică, însă, este recomandat să te consulți cu pediatrul copilului pentru a vedea dacă cel mic a atins gradul de dezvoltare propice pentru a începe să îi oferi și alt tip de hrană în afara laptelui.

Un astfel de consult este recomandat deoarece fiecare copil se dezvolta în ritmul propriu, iar atunci când dorești să ai un bebe sănătos, să grăbești lucrurile nu este o idee tocmai bună.

Având în vedere și că natalitatea a scăzut destul de mult în ultimii 30 ani, multe femei amânând momentul maternității spre vârste mai înaintate, este posibil să existe anumite decalaje în dezvoltarea copiilor, de aceea o părere avizată este întotdeauna de dorit.

2.   Mănâncă în prezența copilului pentru a-l pregăti pentru diversificare

Mirosul este unul dintre primele simțuri care i dezvoltă unui bebeluș, iar atunci când mănânci, o poți face în prezența celui mic pentru ca acesta să simtă și chiar să vadă cum arată, miroase și se simte hrana solidă.

Să îți investi copilul cu stil de viață sănătos care începe cu alimentația este una dintre cele mai bune modalități practice de a-l obișnui cu faptul că în curând va trece la hrana pasată și piureuri. Mai mult, îl poți lasă să pipăie diverse fructe și legume pentru se familiariza cu ele.

3.  Alege un scaun potrivit pentru bebe

Așa cum dorești să mănânci confortabil când te așezi la masă, la fel poți proceda și când începi diversificarea bebelușului. Pentru ca acesta să se simtă bine, un scaun potrivit este esențial. Astfel, îl vei învăța încă de la început unde și cum se ia masa, iar mai târziu poți evita problemele precum mâncatul în fața televizorului.

Și pentru că accesoriile pentru copii sunt multe și comode, acum poți alege dintr-o mulțime de scaune de masă pentru bebeluși de la hippoland.ro care să te ajute în procesul de diversificare.

Diversificarea nu trebuie să fie un proces greu, ci poate fi o plăcere atunci când atât tu, cât și cel mic sunteți pregătiți. Cu răbdare și cu sfaturile de mai sus, îți poți ușura munca destul de mult și poți transforma întreaga experiență într-una plăcută.

Sursa foto: Pixabay.com

(P)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.