Directorul de productie al SC HidroPrahova SA, urmarit penal de catre DNA Ploiesti

1 298

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 23 februarie 2015, față de ROMAN IULIU VIRGILIU, director de producţie la SC HIDRO PRAHOVA SA, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2011 – 2015, inculpatul Drăgan Ilie Florin, în calitate de director în cadrul S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L., împreună cu inculpații Herțanu Iulian Cristian, Ciorbă Vladimir-Răzvan și Coman Mihail-Marian, a constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea:

– adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene
– însușirii, nelegale, a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană
– sustragerii de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat

Grupul infracţional a fost sprijinit, în realizarea scopului propus, de Cosma Mircea, Cosma Vlad Alexandru, Ghiţă Sebastian Aurelian, precum şi de către ROMAN IULIU VIRGILIU care, iniţial, în cursul anului 2012, a fost ajutat să obţină, în mod nelegal, calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al SC HIDRO PRAHOVA SA de către Cosma Vlad Alexandru, în vederea susţinerii intereselor acestuia, iar ulterior, dobândind funcţia de director de producţie în cadrul aceluiaşi agent economic, a semnat la data 27.10.2014, un act adiţional şi o notă justificativă la contractul semnat de SC HIDRO PRAHOVA SA cu Asocierea S.C. GROSSMAN ENGINEERING GROUP S.R.L. – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L, în baza cărora termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în mod nelegal, cu 131 de zile fără calcul de penalităţi.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să nu exercite funcţia de director de producţie la SC HIDRO PRAHOVA SA;

În plus, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
Inculpatului ROMAN IULIU VIRGILIU i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.