Directorul CNAIR confirmă că lucrările la primele două loturi de pe Autostrada Ploiești – Buzău nu au depășit 25%

0 1.764
Ca prin minune, de câte ori oficialii inspectează, apar un număr mare de utilaje pe șantier

Directorul CNAIR confirmă că lucrările la primele două loturi de pe Autostrada Ploiești – Buzău nu au depășit 25% și îi amenință pe constructori cu sancțiuni.

CITEȘTE Asociația Pro Infrastructură: Sunt întârzieri la șantierul autostrăzii Ploiești –Buzău, sectorul unde lucrează bulgarii

La un an de la declanșarea lucrărilor, ritmul este cu mult sub așteptări.

Nu mai accept nicio întârziere din partea celor două asocieri de constructori care lucrează pe lotul 1 (Pizzarotti -Retter) şi pe lotul 2 (Trace-Coni)! Le-am atras din nou atenţia astăzi că trebuie să crească mobilizarea, astfel încât anul viitor să finalizeze lucrările pe cei 49,35 km dintre Ploieşti şi Pietroasele. Am făcut tot ce ţine de CNAIR pentru ca antreprenorii să poată avea bani şi front de lucru„, a scris directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a avertizat că în cazul în care constructorii celor două loturi nu vor recupera întârzierile vor fi aplicate sancţiuni.

În cazul în care nu vor înţelege că trebuie să recupereze întârzierile, vom aplica sancţiuni. Nu pot să accept ca la peste un an de la începerea lucrărilor progresul fizic să nu atingă nici măcar 25% pe cele două loturi finanţate prin PNRR (Dumbrava – Mizil şi Mizil – Pietroasele)„, a adăugat el.

Şeful CNAIR a adăugat că, în ceea ce priveşte lotul 3 (13,9 km) dintre Pietroasele şi Buzău, speră ca în scurt timp să semneze contractul.

Directorul general al companiei de drumuri i-a însoţit pe premierul Marcel Ciolacu şi pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o vizită de lucru la o serie de obiective de infrastructură din domeniul rutier de pe Autostrada A7.

Bine-nțeles, pentru că fuseseră anunțați, constructorii s-au grăbit să aducă la fața locului mai multe utilaje (FOTO).

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.