Dificultati tehnice la proba de competente digitale, de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiesti

1 224

Miercuri, 17 iunie, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești a fost un pic de panică la proba de competențe digitale, din cadrul bacalaureatului. În momentul când examenul a început, câțiva elevi au constatat că fie calculatorul nu merge, fie nu pot accesa internetul. Până când cadrele didactice au înlocuit calculatoarele cu laptopuri și au rezolvat problema conexiunii, s-au pierdut minute prețioase.

Informația a fost furnizată către max-media.ro de unul dintre elevii participanți.

Acesta a precizat că, față de ceilalți colegi, a avut cu vreo 7 minute mai puțin de rezolvat proba care dura 15 minute în total.

Profesoara de informatică Georgiana Andreeescu, care a coordonat proba de competențe digitale, ne-a declarat referitor la această problemă: „Nu știu de unde ați primit informația, dar vă spun că nu au fost probleme grave. Nu a mers conexiunea la internet, deoarece rețeaua unității are o limită de viteză, care nu  a făcut față la cele 70 de calculatoare folosite simultan. De obicei, la noi funcționează doar vreo 50. A existat un singur caz, pe care îl cunosc personal, unde am înlocuit unitatea care nu vroia să pornească, deoarece am avut laptopuri de rezervă. Iar cei care au putut accesa mai greu internetul au primit din partea comisiei 5 minute în plus. Nici nu aveau nevoie de mai mult, ca să rezolve ce li se cerea. Nu vor fi în niciun caz depunctați din această pricină”.

Reclama dupa Articol – Banner 3
1 Comentariu
  1. Adrian says

    Proba nu dureaza 15 minute ci 2 ore. In primele 15 minute au acces la internet de unde li se cere sa preia anumite informatii/date pentru examen dupa care trebuie inchis accesul in retea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.