Despre un cuibusor de liberali, unde DNA Ploiesti a facut ravagii: SC HidroPrahova SA

0 126

Când s-au împărțit centrele de putere economică, în Prahova, liberalii au pus mâna pe SC Hidro Prahova SA. Încă de la înființarea acestei companii, care are ca acționari Consiliul Județean, dar și Consiliile Locale din 12 orașe și din 16 comune.

Scopul declarat al SC HidroPrahova SA era să atragă fonduri europene, pentru refacerea sistemelor de apă și canalizare.

Scopul nedeclarat era ca liberalii să poată angaja cât mai mulți oameni și, împreună cu PSD, să mulgă cât se poate niște contracte.

Din actuala conducere a SC Hidro Prahova SA, sunt cercetați penal următorii: directorul general Adrian Semcu (fost președinte PNL Prahova) – pentru trafic de influență (în dosarul HidroPrahova – Iulian Herțanu) și pentru abuz în serviciu având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit (în dosarul deputatului PNL Mircea Roșca), directorul de producție Virgiliu Iuliu Roman (care nu este membru PNL) – acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat și managerul Unității de Implementare a Proiectului (U.I.P.)Ionuț Ionescu (consilier local Ploiești, fost vicepreședinte PNL Ploiești) – acuzat de 3 infracțiuni de luare de mită.

Să nu uităm că Mircea Roșca, înainte de a ajunge președinte PNL Prahova, a fost și el angajat SC HidroPrahova SA, la sucursala Sinaia, sprijinit fiind de Adrian Semcu, pe care ulterior avea să îl dea jos din funcția politică.

Iar lista liberalilor ajutați de Semcu să obțină un post la SC HidroPrahova SA este mult mai lungă: Dumitru Pantea – fost director general (are calitatea de suspect în dosarul SC HidroPrahova – Iulian Herțanu, după cum singur a declarat, și care a demisonat din funcție în 2013), Cătălina Bozianu – director economic (fost viceprimar Ploiești, fost președinte PNL Ploiești, actual președinte PMP Prahova), Răzvan Lungu – membru Consiliul de Administrație (fost consilier local Ploiești, fost șef RASP Ploiești), Adrian Lupu – membru CA (consilier local Ploiești), Daniela Răducu – membru CA (fost director Parcul Industrial Brazi, actual director Parcul Industrial Bărcănești).

Pe filiera Mircea Roșca, mai ales că este de pe Valea Prahovei, a intrat Laura Andrada Kore – director tehnic SC HidroPrahova SA (membră PNL).

Pe lista foștilor membri CA la SC Hidro Prahova SA (a plecat între timp) se afla și Marius Fenichiu (consilier județean și vicepreședinte PNL Prahova).

Așa cum știți, însă, în dosarul HidroPrahova – Iulian Herțanu (cumnatul premierului Ponta) apar și nume grele din PSD, deci nu se poate vorbi de o afacere strict liberală…. Frăția corupției funcționa!

FOTO, de la stânga la dreapta: Adrian Semcu, Cătălina Bozianu, Dumitru Pantea, Ionuț Ionescu.

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.