Despagubiri solicitate de 4 milioane de euro pentru carantinarea satului Gornet

0 558

Despagubiri solicitate de 4 milioane de euro pentru carantinarea satului Gornet. Administrația locală s-a îndreptat împotriva deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Autorităţile din Gornet au mărit suma pe care o cer în instanţă, pentru blocarea satului cu același nume.

Inițial, solicitaseră doar 500.000 de euro de la Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de avocatul Bogdan Dumitru, care reprezintă Primăria Gornet, acesta a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate nelegalitatea hotărârii.

Acesta susține că DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotărâre a autorităţilor judeţene care nu are legătură cu instituirea stării de carantină în comuna Gornet, ci cu “măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”.

În acest context, avocatul spune că cere în instanţă despăgubiri de 4 milioane de euro şi ridicarea imediată a ordinului de carantinare.

Acţiunea autorităţilor din Gornet a fost înregistrată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, instanţa urmând să stabilească un termen pe fond.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.