De la 15 iulie 2023, gigacaloria va fi subvenționată din nou pentru ploieștenii abonați la sistemul centralizat de termoficare

0 1.532

De la 15 iulie 2023, gigacaloria va fi subvenționată din nou pentru ploieștenii abonați la sistemul centralizat de termoficare, a anunțat astăzi primarul Andrei Volosevici.

Măsura fusese solicitată și de președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari, Eugen Cristescu, care avansase ca dată 1 iulie.

Alături de prefectul de Prahova și de directorul Termo Ploiești, primarul municipiului Ploiești a precizat că se încearcă păstrarea tarifului la nivelul de 187 lei/Gcal + TVA, iar măsura va acoperi perioada 15 iulie 2023 – 31 martie 2024.

În acest sens, a fost propus un proiect de hotărâre, care va fi dezbătut în Consiliul Local, la finele acestei luni. Dacă va fi aprobat, urmează rectificări de buget.

Administrația locală nu a precizat ce efort financiar presupune această măsură.

VEZI AICI: ploiestiprimarie/video

Andrei Volosevici susține că Termo Ploiești nu se va mai confrunta cu probleme tehnice, așa cum s-a întâmplat anul trecut, deoarece Cazanul de apă caldă (CAF2) e reparat, turbina pe gaze funcționează, iar Cazanul de abur fierbinte (CAF5) intră în verificări și, dacă va fi nevoie, reparații.

Directorul societății de termoficare, Bogdan Becheanu, a venit cu nuanțări și a spus că în această iarnă, în caz de avarii, „vom avea maximum câteva ore de întrerupere a furnizării de agent termic”, semn că încă pot fi înregistrate dificultăți tehnice. Acesta a precizat că toți clienții ar trebui să aibă înțelegere și să nu solicite debranșarea de la sistem, amintind că în Uniunea Europeană au fost interzise centralele pe gaz de apartament, din acest an.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.