Dacă în stațiunile montane e umezeală și frig, la Cota 2500 peisajul arată așa

0 569

Dacă în stațiunile montane e umezeală și frig, la Cota 2500 peisajul arată așa, conform unei postări de la Stația Meteo de pe Vârful Omu.

Timp de câteva luni pe an, începând din decembrie și până prin aprilie, totul e înghețat, iar omătul acoperă integral clădirea.

De multe ori, cei care deservesc stația trebuie să iasă pe geam, pentru că ușa nu poate fi deschisă din cauza zăpezii.

Există și o parte haioasă, pentru că o vulpe pe jumătate domesticită a învățat să cerșească de la meteorologii aflați aici și face pârtie cu lăbuțele, ca să ajungă la sursa de hrană.

VEZI VIDEO AICI (facebook, dă click)

În plus, aprovizionarea se face foarte greu și rar, doar pe cablu, și numai când vântul nu bate puternic. De altfel, în acestă perioadă a anului, se întâmplă des să se înregistreze rafale de până la 90 km/h, sus pe platoul Masivului Bucegi.

Anul trecut, Stația Meteo Omu a fost renovată, în a doua jumătate a lunii aprilie, dar materialele de construcții necesare (144 de tone) au fost aduse cu un elicopter, deoarece zăpada avea încă 180 cm adâncime.

Aceasta operațiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne și al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.