CSM verifica toti magistratii, ca sa nu fie ofiteri de informatii sub acoperire

0 217

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sesizarea CSAT în vederea verificării tuturor magistraților pentru a depista dacă sunt sau nu ofițeri sub acoperire ai vreunui serviciu de informații.

Membrii Consiliului au convenit și trimiterea la CSAT a tuturor declarațiilor date în formă autentică de judecători și procurori.

Plenul CSM a luat în discuție în ședința de miercuri solicitarea Uniunii Naționale a Judecătorilor din România de a se face „demersurile necesare” în vederea verificării și eliminării eventualilor ofițeri acoperiți din magistratură și a se cere clarificări în acest sens de la Serviciul Român de Informații.

„Uniunea Națională a Judecătorilor din România, profund îngrijorată față de recentele declarații publice potrivit cărora în rândul magistraților ar exista ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete, precum și că instanțele de judecată au devenit „câmp tactic” al serviciilor de informații, a solicitat azi, 11 mai 2015, CSM, garantul independenței justiției, să verifice dacă toți procurorii și judecătorii respectă interdicția de a nu fi lucrători de orice fel ai serviciilor de informații, iar rezultatul să fie făcut public, pentru restabilirea încrederii în justiție”, se arăta în comunicatul UNJR transmis luni AGERPRES.

De asemenea, UNJR a solicitat CSM să ceară „de urgență clarificări publice” SRI, care trebuie să explice corpului de magistrați și societății ce înseamnă concret „câmp tactic” când vine vorba despre justiție și care sunt mijloacele prin care serviciul operează în respectivul „câmp tactic”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.