COVID-19: Un angajat al Muzeului Peles, printre prahovenii testati pozitiv

0 1.678

COVID-19: Un angajat al Muzeului Peles, printre prahovenii testati pozitiv. Bărbatul se află în prezent internat în spital, fiind tratat.

Conducerea instituției susține că salariatul se  afla de 9 zile în concendiu, când i s-a descoperit boala, dar colegii susțin că lucrurile nu stau chiar așa.

Directorul Narcis Ion Dorin a declarat exclusiv pentru Ziarul de Ploiești: “Este vorba de un paznic, care a fost testat pozitiv și internat pe 21 iunie. Anterior acestei date, el a stat acasă 9 zile (de pe 12 iunie 2020), pentru că recupera niște zile de concediu. Din acest motiv, nu s-a mai făcut anchetă epidemiologică la muzeu. Știm că se află la un spital din Ploiești și că testele au ieșit când pozitive, când negative“.

Conform conducerii Muzeului Peleș, angajatul a început să se simtă rău acasă, manifestând simptome de gripă.

El a solicitat să revină la serviciu, dar a fost refuzat și i s-a recomandat să ajungă la un medic.

Colegii paznicului susțin, însă, că bărbatul nu se afla acasă de 9 zile, când a fost testat pozitiv.

Surse care au dorit să rămână anonime au declarat pentru zdp.ro că “Nu avea cum să aibă ,,recuperări,, în condițiile în care Peleșul a fost în șomaj tehnic din martie până pe 15 mai și s-a redeschis abia pe 2 iunie“.

Directorul instituției a revenit cu o precizare importantă: “Se poate verifica. Paza, fochiștii și pompierii au lucrat la foc continuu și nu au fost în șomaj tehnic. Cel despre care facem referire chiar stătea de 9 zile acasă, când a fost testat pozitiv. Nu înțeleg cine sunt cei care v-au dat informația, dar ce vă spun eu este adevărat. Paznicii nu au fost în șomaj tehnic.

DSP Prahova a confirmat că bărbatul se află internat în spital.

În prezent, Muzeul Peleș funcționează normal.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.