Conferinta la UPG: Aportul companiilor din judetul Prahova in procesul de reindustrializare a Romaniei

0 219

Legal Magazin Events a demarat organizarea unei serii de conferințe axate pe necesitatea reindustrializării României, iar cea de-a doua ediție, cu titlul ”Aportul companiilor din județul Prahova în procesul de reindustrializare a României”, se va desfășura pe data de 19 martie 2015, în cadrul Universității Petrol – Gaze din Ploiești.

În județ există 12 parcuri industriale, opt dintre acestea fiind administrate de autoritățile locale, iar patru de companii private.

De remarcat că Prahova găzduiește cel mai mare parc industrial privat din Europa de Est destinat activităților logistice.

Județul Prahova are, prin tradiție, o vocație economică industrială. Ponderea industriei din punctul de vedere al cifrei de afaceri în totalul activității economice este de aproape 50%, iar în cadrul activităților industriale, principalele ponderi le dețin industria extractivă, de prelucrare a țițeiului şi cocsificare a cărbunelui, industria alimentară, a băuturilor şi a tutunului și industria de mașini și echipamente.

Conferința își propune să prezinte avantajele acestui județ (forța de muncă calificată, infrastructura bine pusă la punct, tradiția industrială) pentru a atrage noi investiții românești și străine. Totodată, prin acest eveniment se încurajează companiile prezente deja în Prahova să se extindă și să-și deschidă noi spații de producție.

Speakeri:

*Mesaj de deschidere: Mihai Pascu Coloja, Rector, Universitatea Petrol – Gaze
•Mihai Albulescu, Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri
•Ivan Lokere, CEO, Alinso Group*
•Alexandra Petre, Director Promovare, Comunicare, P.R., Camera de Comerț și Industrie Prahova – “Prahova – fertil mediu investițional“
•Dr. Petre Prisecaru, Institutul de Economie Mondială, Academia Română
•Traian Bărbat, Secretar General, Asociaţia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Ştiinţifice şi a Incubatoarelor de Afaceri din România, A.P.I.T.S.I.A.R.
•Ioana Voicu, Avocat, Voicu & Nicolau Legal Partners – “Nevoia de consultanță juridică și fiscală integrată”
•Florin Nicolau, Avocat, Voicu & Nicolau Legal Partners – “Proprietate intelectuală înregistrabilă”
•Cosmin Şerbănescu, Preşedinte, Institutul de Control Intern

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.