Comunicarea eficientă, cheia succesului afacerii tale. Cinci sfaturi pentru rezultate vizibile
Liderii de succes sunt conștienți că o comunicare eficientă este un instrument esențial pentru a-i inspira pe alții și pentru a atinge obiective mărețe. La acest lucru ar trebui să aspire fiecare angajator, pentru a obține încrederea și loialitatea angajaților săi și a echipei din care face parte. Înainte de a promova compania, obiectivele și serviciile acesteia, este indicat să stăpânești comunicarea internă.
Cu toate acestea, este un capitol la care nu toată lumea excelează și poate fi destul de dificil să găsești modul potrivit pentru a comunica în anumite circumstanțe. Venim cu sfaturi care te pot ajuta.
Comunicarea eficientă, cheia succesului afacerii tale. Cinci sfaturi pentru rezultate bune
Comunicarea nu este o știință exactă și poate fi influențată de mai mulți factori, ca emițătorul, un receptorul, mesajul și canalul utilizat. La fiecare dintre aceste aspecte trebuie să fii foarte atent.
Alege canalul potrivit: modul pe care îl alegi pentru a comunica influențează foarte mult eficacitatea mesajului. Stabilește mai multe canale de comunicare în compania ta și atribuie unul sau mai multe scopuri fiecăruia. De exemplu, dacă trebuie să transmiți o veste proastă echipei, încearcă să o faci personal. Orice alt mijloc te va face să pari detașat de situație.
În același mod, poți aduna membri echipei pentru a-i felicita pentru unele realizări importante. Rezervă-ți comunicările scrise atunci când trebuie să anunți întâlniri regulate sau să trimiți linii directoare cu privire la un proces sau un protocol. Serviciile Rich communication de la Smso.ro te pot ajuta să dezvolți o strategie în acest sens.
Mesajul și scopul acestuia: nu vei putea să-ți comunici în mod eficient ideile dacă nu ești clar cu privire la obiectiv. Orice comunicare oficială trebuie să aibă un scop și nu trebuie să se abată de la acesta. Astfel, mesajul nu este diluat și receptorii nu vor fi confuzi. Dacă ai mai multe subiecte de comunicat, ia în considerare împărțirea acestora. Comunică cele mai importante teme în persoană și explică restul în scris, fie prin e-mail, fie într-un memorandum.
Comunicarea nonverbală este foarte importantă: cuvintele, gesturile, îmbrăcămintea, locul pe care îl alegi, tonul vocii, toate comunică. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent la aceste aspecte. Pune-te în pielea angajaților tăi și încearcă să anticipezi modul în care aceștia vor percepe mesajul tău.
Lauda și critica constructivă: Este important să îți spui părerea despre rezultatele obținute; fie că e bună sau rea. Feedback-ul managerial ar trebui să ghideze eforturile angajaților de a atinge obiectivele. De asemenea, îi poate motiva să facă treabă mai bună. Dacă opinia ta nu este pozitivă, oferă un sfat care să-l ajute pe angajat să îmbunătățească munca.
Coerența: indiferent de subiectul pe care îl comunici, asigură-te că reflectă tonul culturii organizaționale. Evaluează-ți mesajul în lumina valorilor corporative. Păstrează consecvența cu aceste valori în toate canalele de comunicare pe care le întreții, intern și extern: material de instruire, memorii, e-mailuri, prezență pe rețelele de socializare etc.
Încorporarea acestor sfaturi atunci când îți planifici mesajele te va ajuta să obții o comunicare eficientă cu angajații. Managementul îi va inspira să facă cea mai bună treabă, iar rezultatele vor fi evidente.
(P)
Sursa foto: Shutterstock.com