Cod galben si portocaliu de vremea rea in Prahova

0 1.177

Cod galben si portocaliu de vremea rea in Prahova, valabil de astăzi până mâine, în special în zonele montane. Aproximativ 20 mașini au rămas blocate la Cota 1400.

Administrația Națională de Meteorologie a dat avertizări de COD PORTOCALIU și ROȘU, în situația scăderii accentuate a temperaturilor însoțite de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero, care vizează județul Prahova.

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă de astăzi, începând cu ora 14:00, până în data de 06 februarie, ora 12:00, iar cea de cod roșu este valabilă doar în nordul județului, de astăzi de la ora 18:00 până în data de 06 februarie, ora 08:00.

În acest sens, la nivelul județului s-a decis activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor – etapa I ( Grupa operativă a ISU Prahova va fi la sediul unității), concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică, iar începând de astăzi, ora 18:00 CJCCI va fi suplimentat cu specialiști de la instituțiile care asigură managementul situațiilor de urgență.

Astăzi, la ora 14:30, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în urma căreia s-a decis operaționalizarea Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Intervențiilor, activarea grupei operative la sediul ISU Prahova, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică.

În cadrul ședinței au fost analizate starea drumurilor naționale și județene, pregătirea utilajelor și mijloacelor de intervenție, stocurile de materiale antiderapante. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comandamentul Operaţional de iarnă, monitorizează evoluţia situaţiei operative precum și verificarea și cunoașterea situației cu femeile gravide cu sarcina în 7-9 luni, a persoanelor are urmează tratamente de dializă sau alte afecțiuni, dar și situația cu spațiile destinate cazării temporare a persoanelor.

Momentan, aproape 20 de autoturisme au rămas blocate pe drumul spre Cota 1400 din Sinaia, iar autorităţile şi pompierii au intervenit pentru ca acestea să îşi poată continua drumul, informează, miercuri, ISU Prahova.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.