A picat Guvernul Orban! Urmeaza anticipate sau premier PSD?

0 126

A picat Guvernul Orban! Urmeaza anticipate sau premier PSD? Moţiunea de cenzură inițiată de PSD a fost adoptată, miercuri, de Parlament.

S-au înregistrat 261 de voturi “pentru”, după cum a anunţat preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Împotrivă au votat 139 de parlamentari.

Întrebarea firească este dacă vom avea alegeri anticipate sau PSD va veni, așa cum a a anunțat, cu o propunere de premier.

Această stare de incertitudine va avea, din păcate, efecte negative asupra economiei țării.

Ca un prim efect, vom asista probabil la devalorizarea monedei naționale în raport cu celălalte valute-forte.

* Variantele vehiculate

Pasul următor este ca președintele Klaus Iohannis să convoace consultări cu partidele la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou prim-ministru care să formeze un alt guvern.

Se bănuie că președintele îl va nominaliza tot pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, iar acesta va veni în fața Parlamentului pentru votul de încredere cu aceeași echipă guvernamentală din acest moment.

Totuși PSD va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu propria variantă de prim-ministru. Social-democrații se gândesc la un tehnocrat din cercul celor care sunt agreați la Palatul Cotroceni. Numele luate în calcul sunt cele ale lui Vasile Dâncu și Remus Pricopie.

Partidul condus de Marcel Ciolacu a anunțat deja că nu este de acord cu demiterea unui nou guvern, astfel încât să se meargă pe procedura anticipatelor, și că îi vor lăsa pe cei de la PNL să își găsească singuri cele 233 de voturi necesare pentru respingerea Cabinetului Orban II.

Dacă Guvernul Orban II va primi votul de încredere în Parlament, va rămâne în funcție până la alegerile la termen din noiembrie, având în vedere că până în septembrie, când începe sesiunea parlamentară de toamnă, nu mai poate fi depusă o altă moțiune de cenzură de către PSD.

Ziarul de Ploiești

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.